Basket Talk

Άγριος... γάτος 60 πόντων! Ο KAT έγραψε ιστορία μέσα σε 36 λεπτά! (video)

Άγριος... γάτος 60 πόντων! Ο KAT έγραψε ιστορία μέσα σε 36 λεπτά! (video)
Την ώρα που κουβέντα για τον MVP της σεζόν ανάμεσα σε ΕμπιντΓιόκιτς και Αντετοκούνμπο δείχνει να φουντώνει, έρχεται ο Καρλ Αντονι-Τάουνς να βάλει 60 πόντους και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του.
Λίγα 24ωρα αφότου ο Λεμπρόν Τζέιμς έγινε πρώτο θέμα με τους 50 πόντους ενάντια στους Σανς, ήρθε η σειρά του ΚΑΤ (όπως είναι το παρατσούκλι του Δομινικανού σέντερ) να δώσει το δικό του show. Επεκτείνοντας παράλληλα το ιστορικό ρεκόρ που διακατέχει , όντας ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του franchise που αγγίζει το νούμερο 60. Τέσσερα χρόνια αφότου ξεπέρασε τον Μο Γουίλιαμς, με τους 56 πόντους του στο καλάθι των Χοκς, για να κατορθώσει με την χθεσινή του παράσταση να υπερβεί και τον ίδιο του τον εαυτό.
Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η προσωπική του εμφάνιση και η εν τέλη επικράτηση της ομάδας του, είναι εντυπωσιακός. Με 63,6% ευστοχία στα τρίποντα και σχεδόν αλλάνθαστος από την γραμμή των βολών (93,8%), μαζεύοντας παράλληλα 17 ριμπάουντ. Μάλιστα η τρίτη περίοδος τον βρήκε να σκοράρει 32(!) πόντους με 9/13 σουτ, τέταρτη καλύτερη επίδοση για την τελευταία 25ετια.
 
Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο μόλις 11ος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατορθώνει κάτι ανάλογο, τοποθετώντας το όνομα του δίπλα από "ιερά τέρατα" της διοργάνωσης.

Players with 60-Point Games

Player

Games

Wilt Chamberlain

32

Kobe Bryant

6

James Harden

4

Michael Jordan

4

Elgin Baylor

3

Damian Lillard

3

Karl-Anthony Towns

1


Ενώ παράλληλα έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους σε μία αναμέτρηση, για την φετινή σεζόν.
 
Most Points In A Game This Season
Date Player Points
Mar. 14 Karl-Anthony Towns 60
Mar. 5 LeBron James 56
Jan. 3 Trae Young 56
Mar. 6 Jayson Tatum 54
Mar. 13 Kevin Durant 53
Feb. 28 Ja Morant 52
Feb. 10 Luka Doncic 51
Jan. 23 Jayson Tatum 51
Dec. 12 Kevin Durant 51
Mar. 11 LeBron James 50
Mar. 8 Kyrie Irving 50
Feb. 15 Giannis Antetokounmpo 50
Jan. 19 Joel Embiid 50
Jan. 2 Jaylen Brown 50
Nov. 8 Stephen Curry 50

Μία βραδιά μπορεί να αλλάξει το μομέντουμ μία ολόκληρης σεζόν, αν και ο Καρλ Άντονι Τάουνς δεν χρειάστηκε ποτέ δείγματα επιβεβαίωσης. Θα θυμάται για καιρό την εμφάνιση στο Σαν Αντόνιο, εκεί όπου απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι υπολογίσιμη δύναμη, στέλνοντας μηνύματα για το μέλλον. Διότι διανύει μόλις το 27ο έτος της καριέρας του και γνωρίζει πως το μέλλον μπορεί να του επιφυλάσσει διακρίσεις...

Aντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0