Basket Talk

Φοίνιξ Σανς: Ένας Δανός, ένας Ιταλός, ένας Βούλγαρος και ένας Μεξικανός μπαίνουν σε ένα μπαρ...

Φοίνιξ Σανς: Ένας Δανός, ένας Ιταλός, ένας Βούλγαρος και ένας Μεξικανός μπαίνουν σε ένα μπαρ...
Θα μπορούσε να είναι η αρχή για ένα… ανέκδοτο όμως είναι πραγματικότητα και μόνο ως ανέκδοτο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι περσινοί φιναλίστ του ΝΒΑ Φοίνιξ Σανς απέδειξαν ότι παραμένουν πρωτοπόροι με την υπογραφή συμβολαίου με τον Ίφε Λούντμπεργκ.

Ο μέχρι πρότινος παίκτης της ΤΣΣΚΑ ο οποίος μέχρι πριν ένα χρόνο έπαιζε στην πολωνική Ζιέλονα Γκόρα έγινε ο πρώτος Δανός που υπέγραψε συμβόλαιο σε ομάδα του ΝΒΑ και περιμένει να έχει την πρώτη του συμμετοχή.

Οι Σανς έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι τους αρέσουν οι προκλήσεις και να πρωτοπορούν αφού πριν από σχεδόν 50 χρόνια έγιναν η πρώτη ομάδα του ΝΒΑ που έκανε ντραφτ παίκτη από την Ανατολική Ευρώπη και δει από τη Βουλγαρία ενώ τα επόμενα χρόνια έδωσαν συμβόλαιο στον πρώτο Ιταλό και στον πρώτο Μεξικανό που έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ. Ας τους θυμηθούμε...

Γκεόργκι Γκλούτσκοβ
Glouchkov.0.jpg

Ο Βούλγαρος φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του το 1976 στην ομάδα της Γιαμπόλ. Το 1985 κέντρισε το ενδιαφέρον των Σανς και ήταν η 7η επιλογή του δεύτερου γύρου. Έπαιξε συνολικά 49 αγώνες με τους Σανς και είχε κατα μέσο όρο 4.9 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ ανά παιχνίδι την πρώτη του σεζόν στο NBA. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν  καλά την επόμενη σεζόν για τον Βούλγαρο, κατά την περίοδο του σάμερ λιγκ του 1986 γύρισε αρκετά αλλαγμένος καθώς είχε χάσει 25 ολόκληρα κιλά και από τότε υπήρχαν πολλές διακυμάνσεις στην σωματοδομή του. Έτσι η διοίκηση των Σανς θεώρησε καλύτερο να αφήσει ελέυθερο τον Γκλούτσκοβ εν τέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και την επόμενη τετραετία (1986-1990) μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Καζέρτα με τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του να είναι την σεζόν 1996-97 στην ομάδα της Σιένα. Πλέον βρίσκεται στην προεδρία της Βουλγαρικής μπασκετικής ομοσπονδίας.

1596913166657.jpg


Στέφανο Ρουσκόνι

Westphal_1.jpg

Ξεκίνησε την καρίερα του στην Βαρέζε το 1985 και έμεινε εκεί εως το 1990. Την ίδια χρονιά επιλέχθηκε από τους Καβαλίερς στο νούμερο 25 όμως μετά από ανταλλαγή τα δικαιώματα του να καταλήγουν στους Σανς όπου αγωνίστηκε για μόνο 7 αγώνες με μέσο όρο  1.1 πόντους, 0.9 ριμπάουντ και 0.4 ασίστ.

Δεν κατάφερε ποτέ να συνηθίσει τους ρυθμούς του NBA και έτσι γύρισε στην πατρίδα του και έπαιξε με την Μπένετον Τρεβίζο. Το 1999 πήρε μεταγραφή στην Αρμάνι Μιλάνο όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2002. Με τον τελευταίο του σταθμό στην καριέρα του να είναι η Καστελάντζα

rusconi-113743.large.jpg


Οράσιο Γιάμας

1524111551_684473_1524111699_noticia_normal.jpg

Μεξικανός σέντερ με παρουσία στον κολλέγιο της Αριζόνα για 2 χρόνια και με αρκετά καλές εμφανίσεις έδωσε στους σκάουτερς των Σανς ένα καλό δείγμα για τις ικανότητες του μέσα στο παρκέ. Όταν έκανε ντεμπούτο στο NBA έγραψε ιστορία καθώς ήταν ο πρώτος Μεξικάνος στην ιστορία της λίγκας. Έπαιξε για 2 σεζόν στους Σανς (1996-1998) και έπαιξε συνολικά μόνο 28 παιχνίδια! Με μέσο όρο 2.1 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 0.2 ασίστ. Την σεζόν 1999 αφέθηκε ελεύθερος και γύρισε στην πρώτη κατηγορία του Μεξικού στην ομάδα της Πιονέρος Κιουιντάνας οπού τελείωσε την καριέρα του και στην συνέχεια έγινε βοηθός προπονητή και ταυτόχρονα είναι εθελοντής σε σχολείο και βοηθάει παιδιά στο να αρχίσουν το μπάσκετ.
Horacio-Llamas.webp

Βασίλης Σεϊμένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0