Basket Talk

Τύφλα να ‘χει ο Τσάμπερλεϊν. Έβαλε 100 πόντους σε αγώνα στη Γερμανία!

Τύφλα να ‘χει ο Τσάμπερλεϊν. Έβαλε 100 πόντους σε αγώνα στη Γερμανία!
Στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού έχουν συμβεί… τέρατα ακόμη και στα σπορ και ένα από αυτά έλαβε χώρα το Σάββατο 12 Μαρτίου το βράδυ σε αγώνα της Γ Εθνικής στη Γερμανία που έληξε με σκορ 209-39 και όπου ένας παίκτης έβαλε 100 πόντους!

Το όνομα του Τζόναθαν Πολ Μπρέγκερ σίγουρα δεν το έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας και ίσως να μην το ακούσετε ποτέ ξανά όμως ο Γερμανός μπασκετμπολίστας έστω και σε αγώνα της Γ Εθνικής της χώρας του έγραψε ιστορία βάζοντας 100 πόντους μετά από 37 λεπτά συμμετοχής.

Τα στατιστικά του; 15/17 δίποντα, 22/34 τρίποντα και… μόλις 4/5 βολές ενώ κατέγραψε… quadruple-double έχοντας ακόμη: 12 ριμπάουντ, 16 ασίστ και 12 κλεψίματα καταγράφοντας στο σύστημα αξιολόγησης (κρατηθείτε…) 125 πόντους ενώ όσο διάστημα βρέθηκε στο παρκέ η ομάδα του κέρδιζε με… 168 πόντους διαφορά!

braeger1.jpg
Αυτός είναι ο Τζόναθαν Πολ Μπρέγκερ που έβαλε 100 πόντους!

Που, πως και γιατί συνέβησαν όλα τα παραπάνω; Το BN Sports έχει τις απαντήσεις.

Ο αγώνας ήταν ανάμεσα στην Βίλσμπιμπουργκ και την ομάδα των Ακαδημιών της Βίρτσμπιρκ, την ίδια ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο τεράστιος Ντιρκ Νοβίτσκι. Η συγκεκριμένη ομάδα πλέον λειτουργεί ως ομάδα νέων της επαγγελματικής που παίζει στην γερμανική λίγκα BBL.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου λοιπόν οι της Βίρτσμπιρκ ενημέρωσαν ότι αρκετοί παίκτες τους είχαν συμπτώματα γρίπης όμως ήταν αρνητικοί στα τεστ κορονοϊού. Ζήτησαν μετάθεση του αγώνα αλλά οι της Βίλσμπιμπουργκ αρνήθηκαν να συναινέσουν όπως και η διοργανώτρια αρχή από τη στιγμή που δεν υπήρχαν ασθενείς λόγω κορονοϊού. Τα τεστ των ασθενών παικτών ήταν αρνητικά τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο αλλά η Βίρτσμπιρκ υποχρεώθηκε να ταξιδέψει με πέντε παίκτες που ήταν υγιείς.

Οι πέντε αυτοί παίκτες που εμφανίστηκαν στο γήπεδο έβγαλαν όλο τον αγώνα φορώντας μάσκες (!) δεν έπαιξαν φυσικά καθόλου άμυνα αφού προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα απέφευγαν να κάνουν φάουλ συμπληρώνοντας μόλις 9 σε όλο τον αγώνα!

γερμανια_1.jpg

Κάποια στιγμή μέσα στο ματς η νικήτρια Βίλσμπιμπουργκ στη 2η περίοδο έτρεξε σερί 44-0 ενώ τα δεκάλεπτα ήταν: 44-6, 50-5, 56-23 και 59-5 με τους γηπεδούχους να μην λυπούνται τους αντιπάλους τους ούτε δευτερόλεπτο μέχρι την τελική διαφορά των 170 πόντων.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0