Basket Talk

«Σβηστή» νίκη του Ολυμπιακού επί του αποδεκατισμένου και... αποβληθέντος Ηρακλή με 94-65 (video)

«Σβηστή» νίκη του Ολυμπιακού επί του αποδεκατισμένου και... αποβληθέντος Ηρακλή με 94-65 (video)
Ανέλπιστα ανταγωνιστικός εμφανίστηκε για 3 δεκάλεπτα ο... πληγωμένος Ηρακλής στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ρυθμούς στο τέλος και να καθαρίζει τη νίκη. 

Η μάχη έμοιαζε εξ αρχής άνιση, αφού ο Ηρακλής παρατάχθηκε στο ΣΕΦ με μόλις 7 παίκτες, εκ των οποίων οι 5 επαγγελματίες, ένας έφηβος και ένας από το παιδικό τμήμα της ομάδας! Ο λόγος για τον 15χρονο Γιάννη Κομνιανίδη, που πήρε χρόνο συμμετοχής και μπήκε στη λίστα με τους νεότερους που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Α1.

Οι Θεσσαλονικείς, εκτός από τα τεράστια εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες μέρες με την ποινή αποβολής από το πρωτάθλημα, είχαν και κρούσματα κορονοϊού, ζητώντας την αναβολή της αναμέτρησης, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τη διοργανώτρια αρχή. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα απουσιών, εκτός από του Φαλ, που ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να τον ξεκουράσει.

Οι γηπεδούχοι αργήσαν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους και το παιχνίδι ήταν σχετικά ανταγωνιστικό, μέχρι και τις αρχές τελευταίου δεκαλέπτου. Ο Ηρακλής μάλιστα ξεκίνησε καλύτερα, καταφέρνοντας να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά (0-5 στο 2’). Στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τις λύσεις, ώστε να ελέγξουν το ρυθμό και να προηγηθούν, χωρίς ωστόσο να ξεφύγουν στο σκορ (18-10 στο 8’).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διαχειριστούν για 3 δεκάλεπτα τις ανάσες, τα φάουλ και την διαφορά δυναμικότητας και να μείνουν κοντά στο σκορ με αποκορύφωμα την ισοφάριση (31-31 στο 17’) αλλά και το προσπέρασμα στις αρχές του 2ου ημιχρόνου (38-40 στο 23’).

Ίσως οι γηπεδούχοι να μην ήθελαν να ανεβάσουν πολύ την ένταση και το ρυθμό, για να μην ρισκάρουν κάποιο τραυματισμό, εν όψει της δύσκολης συνέχειας στη Euroleague, αλλά και σεβόμενοι τη δύσκολη κατάσταση που είχαν περιέλθει οι αντίπαλοί τους, μη θέλοντας να τους διασύρουν.

Ένα μικρό ξέσπασμα στις αρχές της 4ης περιόδου ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, για να «καθαρίσει» τη υπόθεση νίκη (66-50 στο 32'), με τη διαφορά στο τέλος να ξεφεύγει, φτάνεοντας μέχρι τους 31 πόντους (94-63 στο 39'). Κορυφαίος για τους νικητές ο Κώστας Παπανικολάου με 21 πόντους και 5/7 τρίποντα. Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε ο Μάικ Χένρι του Ηρακλή που τελείωσε το ματς με 15 λάθη

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θεόδωρου Δρακόπουλου στο ημίχρονο της αναμέτρησης, στην κάμερα της ΕΡΤ και η κυνικότητα με την οποία αντιμετώπισε την ποινή αποβολής της ομάδας του από την ΕΕΑ

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 38-33, 61-50, 94-65

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0