Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Ο πρώτος στόχος είναι να μπούμε στα play off, όχι το πλεονέκτημα έδρας»

Μπαρτζώκας: «Ο πρώτος στόχος είναι να μπούμε στα play off, όχι το πλεονέκτημα έδρας»
Να μειώσει τις προσδοκίες και να «προσγειώσει» όσους έχουν υψηλές φιλοδοξίες θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δηλώνοντας πως ο στόχος του Ολυμπιακού είναι πρώτα απ' όλα να προκριθεί στα play off.
Δεν αρέσουν τα... μεγάλα λόγια στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να βάλει «στοπ» στις συζητήσεις για πλεονέκτημα έδρας, υποστηρίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να στοχεύει πρώτα στην οχτάδα. Παράλληλα, περιμένει από τους παίκτες του να εστιάσουν στο επόμενο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου, στο οποίο δεν περιμένει «χάρες».

Όπως είπε ο ίδιος: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, αλλά η Ευρωλίγκα έχει από μόνη της μία ιδιαίτερη σημασία. Ανάλογα με τη θέση που παίρνεις, παίρνεις και μπόνους, οπότε καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη και όλες θέλουν να είναι ανταγωνιστικές. Αυτό αποδείχτηκε και χθες και πάρα πολλές φορές φέτος. Η Άλμπα παίζει καλά τελευταία, έχει καλό ποσοστό νικών στην Ευρωλίγκα, εμείς πρέπει να μην αλλάξουμε προσέγγιση και όπως κάνουμε πάντα, να ασχολούμαστε μόνο με το επόμενο παιχνίδι.

Δεν ισχύει ότι πρώτος στόχος είναι να κατοχυρώσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ο πρώτος στόχος είναι να μπούμε στα playoffs γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν ήμασταν. Γενικά είμαστε κοντά στον στόχο, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε προσέγγιση τώρα και να πούμε ότι μας ενδιαφέρει να βγούμε δεύτεροι, τρίτοι ή τέταρτοι γιατί έχουμε εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια, πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο στο παιχνίδι με την Άλμπα που είναι πολύ απαιτητικό και στην ομάδα λέω να μην διαβάζουν τα σενάρια για το πόσες νίκες χρειαζόμαστε. Δεν το λέω για να είμαι μετριοπαθής, είμαστε κοντά στα playoffs και αυτό είναι πολύ σημαντικό κατόρθωμα, αλλά δεν τα έχουμε εξασφαλίσει μαθηματικά. Έχουμε δει πολλά στο παγκόσμιο αθλητισμό, και πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι γιατί είναι δύσκολο».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0