Basket Talk

Γκράντ-ε Προμηθέας για 30', υποχρέωσε την Ούλμ σε ήττα με 79-68 (video)

Γκράντ-ε Προμηθέας για 30', υποχρέωσε την Ούλμ σε ήττα με 79-68 (video)
Αποτελώντας το απόλυτο αφεντικό για τρεις περιόδους και καταφέρνοντας να σταθεί στο ύψους του στο φινάλε, ο Προμηθέας Πάτρας υπέταξε την Ουλμ με 79-68 και πήρε μια νίκη με βαθμολογική και ψυχολογική σημασία. 
Κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα και μένοντας όρθιος στην τελευταία περίοδο, παρά τη γερμανική πίεση, ο Προμηθέας Πάτρας πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη στο Eurocup, επικρατώντας με 79-68 της Ουλμ. Πληθωρική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τζεράι Γκραντ, πετυχαίνοντας double-double με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ. Άλλη μία γεμάτη παρουσία και από τον Δημήτρη Αγραβάνη που μέτρησε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ. 

Η εν λόγω εμφάνιση, αλλά και η νίκη, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τους Πατρινούς, δεδομένης της απουσίας του Χάρη Γιαννόπουλου και του Νίκου Γκίκα, αλλά και της ανετοιμότητας των Κέντρικ Ρέι, Ντάριο Χαντ και Νίκου Ρογκαβόπουλου, που συνεισέφεραν όμως αρκετά στο παιχνίδι. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο Σεμάι Κρίστον, ενώ πολύπλευρη συνεισφορά με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 τελικές πάσες είχε ο Φίλιπ Χερένκοφ.

Ο Προμηθέας χτύπησε από νωρίς στην καρδιά της ρακέτας, πότε με τον Γκραντ (6 πόντοι, 5 ριμπάουντ), πότε με τον Αγραβάνη (2 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με ένα καλάθι (19-17). 

Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (34-23, 17') υπέρ των Πατρινών, που ήταν αποτελεσματικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ, αναγκάζοντας την Ουλμ να υποπέσει σε 10 λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Οι Γερμανοί ήταν και ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια (2/15 τρίποντα), με τον Σεμάι Κρίστον να αποτελεί τη μοναδική πραγματική απειλή (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ). 


Η υπεροχή των παικτών του Ηλία Ζούρου παρέμεινε εμφανής και μετά την ανάπαυλα, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν μόλις τρεις πόντους από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» μέχρι το 26'. H ψαλίδα άνοιξε στους 24 πόντους (58-34) και το νερό έμοιαζε να έχει μπει στο αυλάκι.

Ωστόσο, η τελευταία περίοδος δεν είχε το διαδικαστικό χαρακτήρα, που θα περίμενε κανείς, αφού η Ουλμ επιστράτευσε την άμυνα ζώνης και έτρεξε ένα σερί 12-0, διαμορφώνοντας το 63-40 σε 63-52 (33'27"). Η γερμανική αντεπίθεση συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και η ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς πλησίασε στους πέντε (66-61) στο 37'. Ο Μιχαΐλο Άντριτς ευστόχησε από την περιφέρεια και έδωσε μια πολύτιμη ανάσα στους Αχαιούς, ενώ δύο διαδοχικά καλάθια δια χειρός Κέντρικ Ρέι έδωσαν ξανά διψήφια απόσταση (73-63) ένα λεπτό και σαράντα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ρίχνοντας ουσιαστικά τίτλους τέλους. 

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-28, 58-38, 79-68

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0