Basket Talk

Απόδραση από τη Νίκαια με 68-61 - κέρδισε και… τις απουσίες του ο Παναθηναϊκός!

Απόδραση από τη Νίκαια με 68-61 - κέρδισε και… τις απουσίες του ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ιωνικού με 68-61, σημειώνοντας την 13η συνεχόμενη νίκη του στη Basket League!

Ο Ιωνικός υποδέχτηκε τον… λειψό Παναθηναϊκό για την 16η αγωνιστική της Basket League, με τον Δημήτρη Πρίφτη να έχει στη διάθεση του μόνο τέσσερις περιφερειακούς παίκτες εκ των οποίων οι δύο ήταν ο 18χρονος Εμμανουήλ Δήμου και ο 16χρονος Νεοκλής Αβδάλας. Παρόλο που ο το «τριφύλλι» βρέθηκε 8 πόντους πίσω στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο (17:57, 35-27), κατάφερε να φύγει από τη Νίκαια με το «διπλό», με κορυφαίο το Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους, ενώ παράλληλα μάζεψε 17 ριμπάουντ (10 αμυντικά, 7 επιθετικά)

Ο Ιωνικός ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι με καλά ποσοστά έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Τα 5 επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων ήταν σημείο στο οποίο ξεχώρισαν οι Νικαιώτες στο πρώτο δεκάλεπτο και έδωσαν συνέβαλαν στο ισόπαλο σκορ στο κλείσιμο αυτού (15-15).

Από την άλλη μεριά, ο Δημήτρης Πρίφης δεν είχε επιλογές για την περιφέρεια του δυσκολεύτηκε καθώς είχε… δεμένα χέρια. Οι «πράσινοι» επικεντρώθηκαν στα κοντινά σουτ, ενώ η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα αφού δε βρήκε λύσεις από την περιφέρεια στράφηκε και αυτή στη ρακέτα. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεκαλέπτου είχε το πάνω χέρι στο σκορ, αλλά ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 8-3 κατάφερε να μειώσει και να κλείσει τη διαφορά στο -3 (38-35).

Οι δύο ομάδες συμπορευτήκαν στο σκοράρισμα στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ιωνικό να πιέζει το «τριφύλλι», παίζοντας ασφυκτική άμυνα και παίρνοντας σίγουρες λύσεις στην επίθεση. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την δημιουργία του, αλλά τα φθηνά λάθη του κόστισαν και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Παρόλα αυτά, ένα τρίποντο από το Λευτέρη Ματζούκα στην εκπνοή της περιόδου του έδωσε το προβάδισμα (54-55).

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε, με πολλά τρεξίματα εκατέρωθεν, με γρήγορες επιθετικές επιλογές. Η δυστοκία του Παναθηναϊκού στα μακρινά σουτ, τον ανάγκασαν να βρει πόντους κοντά στο καλάθι, αλλά η κούραση των παικτών ήταν εμφανής. Ο Ιωνικός πάλεψε το παιχνίδι κάνοντας μια «κατάθεση ψυχής», αλλά οι φιλοξενούμενοι με ένταση και συγκέντρωση… τελείωσαν το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά!

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 38-35, 54-55, 61-68.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0