Basket Talk

Οριακή νίκη για την... πληγωμένη ΑΕΚ (77-75 τον Απόλλωνα Πάτρας) με «μαέστρο» Κίνο Κολόμ! (video)

Οριακή νίκη για την... πληγωμένη ΑΕΚ (77-75 τον Απόλλωνα Πάτρας) με «μαέστρο» Κίνο Κολόμ! (video)
Πολύ σημαντική νίκη για την ΑΕΚ με 77-75, που ανέβηκε στο 7-8, ρίχνοντας τον Απόλλωνα στο 5-10, αν και στο τέλος πήγε να πετάξει τη μεγάλη προσπάθεια στα... σκουπίδια!

Ο Στέφανος Δέδας και οι συνεργάτες του είχαν να διαχειριστούν για άλλη μια φορά φέτος τεράστια προβλήματα με απουσίες βασικών παιχτών. Εκτός της γνωστής απουσίας του Ανγκόλα, εκτός έμεινε ξανά και ο Λάνγκφορντ που παραμένει ανέτοιμος, ο Γκρίφιν που βρίσκεται στην Αμερική λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, αλλά και ο Καρλής που παραμένει ασθενής!

Επιπλέον ο Μαυροειδής και ο Πετρόπουλος που συμπεριλήφθηκαν τελικά στην αποστολή, πήραν μόλις σήμερα το πρωί εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς μέχρι χτες είχαν υψηλό πυρετό. Τα μοναδικά ευχάριστα νέα είχαν να κάνουν με τις επιστροφές του Νίκου Παππά από τραυματισμό, αλλά και του Άντι Ράουτινς από κορονοϊό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει στο γήπεδο με το «πόδι στο γκάζι», παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στα πρώτα λεπτά. Η Ένωση βρήκε 8 συνεχόμενους πόντους του Ίαν Χάμερ, μέσα από εντυπωσιακές φάσεις, με τον Αμερικανό να γίνεται «διψήφιος» σε λιγότερο από 4 λεπτά. Ο Κίνο Κολόμ έμοιαζε με «μαέστρο» στο παρκέ, μοιράζοντας 5 ασίστ στο ίδιο διάστημα και τελειώνοντας το 1ο δεκάλεπτο με 7 τελικές πάσες! Η εντυπωσιακή ΑΕΚ έφτασε γρήγορα στο +10 (18-8 στο 5’) ολοκληρώνοντας ένα εξαιρετικό επιθετικά 1ο δεκάλεπτο στο οποίο πέτυχε 30 πόντους!

Ο Απόλλωνας κατάφερε στο δεύτερο δεκάλεπτο να εμφανιστεί πολύ πιο ανταγωνιστικός, τρέχοντας μάλιστα σερί 12-0, με τον Σίμονς να ευστοχεί από παντού, καταφέρνοντας να φέρει το ματς στα ίσια (35-35 στο 17’). Σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του σκηνικού, έπαιξε η αστοχία της Ένωσης από την περιφέρεια, αλλά και η αγωνιστική άνοδος του Γιώργου Τσαλμπούρη από πλευράς Απόλλωνα, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν πολύ άστοχος. Το επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου ήταν 13-21 για τους φιλοξενούμενους.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν με τίποτα να βρουν… το δρόμο προς το καλάθι και τους πόντους να έρχονται με το «σταγονόμετρο» εκατέρωθεν. Η ΑΕΚ κατάφερε να διατηρήσει μια μικρή διαφορά κοντά στους 5 πόντους, με καθοριστική παρουσία από τον… ασθενή Δημήτρη Μαυροειδή, καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του 3ου δεκαλέπτου, ενώ λίγο πριν τη συμπλήρωσή του υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, με τους διαιτητές να αποβάλλουν θεατές από τα «court seats»!

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό. Σημαδεύτηκε από αρκετή ένταση από τις δύο πλευρές, παράπονα προς διαιτητές και γραμματεία και πολύ μεγάλο πάθος από τους δύο αντιπάλους εντός του παρκέ. Η ΑΕΚ έδειξε να «καθαρίζει» τη νίκη, καθώς έφτασε μέχρι και στο +15, (72-37 στο 35’), όμως οι βεβιασμένες επιλογές του Νίκου Παππά και η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι, τους έφεραν ένα σουτ μακριά από τη νίκη!

Η ΑΕΚ μπήκε στην τελική ευθεία του αγώνα, προηγούμενη με 10 πόντους (76-66, 2’44’’ πριν το τέλος), όμως ο Απόλλωνας κατάφερε στα τελευταία δευτερόλεπτα να φτάσει στο 76-75, έχοντας σουτ νίκης με τον Τσαλμπούρη που αστόχησε και επαναφορά στα 3’’ που όμως κατέληξε σε λάθος! Μακράν κορυφαίος για τους νικητές ο Κίνο Κολόμ που σε 36’42’’ μέτρησε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 12 ασίστ και μόλις 2 λάθη!

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 43-41, 58-53, 77-75

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0