Basket Talk

Επιβλήθηκε του Άρη o… ασταμάτητος Κολοσσός με 77-64!

Επιβλήθηκε του Άρη o… ασταμάτητος Κολοσσός με 77-64!

Ο Κολοσσός Ρόδου επιβλήθηκε του Άρη με 77-64 και δίνει συνέχεια στο δυναμικό στατιστικό νικών των εντός έδρας αναμετρήσεων.

Ο Κολοσσός υποδέχτηκε τον Άρη στη Ρόδο για την 16η αγωνιστική της Basket League. Μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες έκαναν ντεμπούτο, προερχόμενοι και οι δύο από νίκες επί του Απόλλων Πάτρας, οι γηπεδούχοι και του Ιωνικού οι Θεσσαλονικείς. Ο Κολοσσός έκανε το 7/8 στα εντός έδρας παιχνίδια, έχοντας γνωρίσει ήττα μόνο από τον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν είχαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ευστοχία, με αμφότερες τις ομάδες να μένουν άστοχοι στα μακρινά σουτ, επιλέγοντας σίγουρες λύσεις με επιλογές κοντά στο καλάθι.

Οι Ροδίτες κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο ημίχρονο, με τους Ουίλιαμς, Μίλερ και Ποτ να έχουν σκοράρει από 8 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους αρχισκόρερ ήταν ο Χάνλαν με 13 πόντους και ακολουθούσε ο Κάουαν με 7. Οι δύο ομάδες δεν έδωσαν το δικαίωμα να ξεφύγει το σκορ, με εξαίρεση τον Άρη που πήρε προβάδισμα 9 πόντων στα μέσα της δεύτερης περιόδου (29-20, 14:16).

Με μετριασμένες επιλογές από μακρινή απόσταση και οι δύο ομάδες στο τρίτο δεκάλεπτο, επικεντρώθηκαν στις επιθέσεις εντός της ρακέτας. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη, έχτισε μια διαφορά με ένα επιμέρους 24-20, διευρύνοντας τη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κάουαν για τους φιλοξενούμενους σκόραρε 13 πόντους στην τρίτη περίοδο.

Η τελευταία και πιο καθοριστική περίοδος ξεκίνησε με μεγάλη διάθεση από τον Κολοσσό, αλλά ο Άρης εξισορρόπησε την κατάσταση, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι στο σκορ. Πριν η αναμέτρηση μπει στο τελευταίο λεπτό, ο Μομίροβ με ένα τρίποντο έφερε την διαφορά στους 10 πόντους υπέρ των Ροδιτών και κάπου εκεί οι ελπίδες της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη… πάγωσαν και η νίκη κατέληξε στα χέρια των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-32, 58-52, 77-64.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0