Basket Talk

Μπάγερν - Ολυμπιακός 88-98: Πέρασε από τον... σταθμό του Μονάχου και «φλερτάρει» με την τετράδα!

Μπάγερν - Ολυμπιακός 88-98: Πέρασε από τον... σταθμό του Μονάχου και «φλερτάρει» με την τετράδα!
Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια σπουδαία νίκη στο Άουντι Ντομ επί της Μπάγερν Μονάχου με 88-98 και απέδειξαν ότι φέτος μπορούν να κοιτάζουν... πολύ ψηλά! Κομβικός ο ασταμάτητος Ντόρσεϊ με 25 πόντους, με τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο να παρουσιάζεται «με το μαχαίρι στα δόντια» και μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους. 
Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια μεγάλη νίκη στο Μόναχο με 88-98, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παρουσία του στα πλέι οφ και πατώντας πλέον με το... ένα πόδι στην προνομιούχο τετράδα! Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 25 πόντους κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στα δύσκολα και η άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για άλλη μια φορά το κλειδί της νίκης!

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, δείχνοντας από την αρχή αποφασισμένοι να φύγουν από το «Άουντι Ντομ» με το ροζ φύλλο αγώνα και ευτύχησαν να προηγηθούν ακόμα και με +8 (8-16 στο 4'). Οι Γερμανοί κατάφεραν να ισορροπήσουν γρήγορα την κατάσταση, με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ και το σκορ να πηγαίνει αρκετά... ψηλά. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ξεκίνησε «ζεστός» με 3/3 τρίποντα και 13 πόντους στην 1η περίοδο, «κουβάλησε» επιθετικά τον Ολυμπιακό, όμως η... έλλειψη της συνηθισμένης άμυνας επέτρεψε στην Μπάγερν να κλείσει πρηγούμενη το 1ο δεκάλεπτο, χάρη σε μαρκαρισμένο τρίποντο του Γιάραμαζ (29-28 στο 10'). 

Στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, όμως όσο η ώρα περνούσε, οι γηπεδούχοι ήταν ξεκάθαρο ότι πατάνε καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι «έσφιξε» την άμυνά της και με μπροστάριδες επιθετικά τους Λούσιτς και Γιάραμαζ, κατάφερε να πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα φτάνοντας μάλιστα στο +10 (50-40 στο 18'). Όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα και με 2-3 καλές άμυνες, σε συνδυασμό με την «αφύπνιση» του Σλούκα, έτρεξαν ένα σερί 8-0 μέσα σε ενάμιση λεπτό, μειώνοντας, λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου (50-48 στο 20'). 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντόρσεϊ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, φτάνοντας γρήγορα τους 20 πόντους, όμως 2 εύστοχα τρίποντα του πρώην ερυθρόλευκου Όγκουστιν Ρούμπιτ, επέτρεψαν στην Μπάγερν να διατηρήσει έστω και μικρό προβάδισμα (59-55 στο 23'). Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού όμως βρισκόταν σε εκπληκτική κατάσταση και κάνοντας... ότι ήθελε την Γερμανική άμυνα, με «συνοδοιπόρο» τον Σάσα Βεζένκοφ ξαναέφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού (59-65 στο 26')! Η... γνωστή ερυθρόλευκη άμυνα ήταν πλέον «παρούσα» στο Άουντι Ντομ, στα υψηλά φετινά της στάνταρ και παρά τα αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός έβαλε πλώρη για το διπλό, ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 16-23 (69-73 στο 30'). 

Στην τελική ευθεία του αγώνα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί επιθετικά τη συνεργασία του Σλούκα με τον Χασάν Μάρτιν, βρίσκοντας εύκολα καλάθια και διατηρώντας υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης στην άμυνά του, να διατηρήσει ένα ασφαλές προβάδισμα που θα «κλέιδωνε» μια πολύ σημαντική νίκη. Ο ψηλός του Ολυμπιακού έκανε ένα πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο και ήταν κομβικός μαζί με τον ΜακΚίσικ σε άμυνα και επίθεση, ώστε οι ερυθρόλευκοι να διασφαλίσουν το διπλό ξεφεύγωντας με +10 λίγο πριν το τέλος (83-93 στο 38'). Από πλευράς Μπάγερν ξεχώρισε ο Ρούμπιτ με 18 πόντους ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε τους πρωταγωνιστές που χρειαζόταν στα πρόσωπα των Ντόρσεϊ, Σλούκα, Μάρτιν, Βεζένκοφ αλλά ακόμα και του Λαρεντζάκη με 3/3 τρίποντα, με το τελευταίο μάλιστα «μαχαιριά» που έβαλε το οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες των Γερμανών. 

Τα δεκάλεπτα: 29-28, 53-50, 69-73, 88-98

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0