Basket Talk

#Calathes_Assists: Αργύρης Πεδουλάκης αποκλειστικά στο BN Sports – «Ο καλύτερος πασέρ στην Ευρώπη!»

#Calathes_Assists: Αργύρης Πεδουλάκης αποκλειστικά στο BN Sports – «Ο καλύτερος πασέρ στην Ευρώπη!»
Στην Ελλάδα ήρθε επί ημερών Ομπράντοβιτς αλλά στα χέρια του Αργύρη Πεδουλάκη έγινε ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Ο «Άρτζι» μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για το μεγάλο ρεκόρ του Νικ Καλάθη που έγινε ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

«Ο Νικ έχει την πορεία του εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρωλίγκα, έχει κάνει τη διαδρομή του. Το πιο δυνατό και χαρακτηριστικό του στοιχείο ήταν ανέκαθεν η ασίστ, τουλάχιστον σε ότι αναφορά την επίθεση, γιατί έχει και αμυντικό ταλέντο και είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη» λέει στο BN Sports ο Αργύρης Πεδουλάκης και συμπληρώνει: «Τόσο στην ατομική όσο και στην ομαδική άμυνα ο Νικ είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Από μικρός δεν είχε τόσο καλό σουτ και καλλιέργησε την πάσα τόσο σε κίνηση, όσο και από στατική θέση. Αυτό τον έκανε να είναι ο καλύτερος πασέρ της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα του Καλάθη ο Πεδουλάκης που γνωρίζει πολύ καλά τον Νικ λέει: «Είναι ένα πολύ καλό παιδί. Είναι καλός συμπαίκτης και για έναν προπονητή είναι πολύ ευχάριστο να συνεργάζεται μαζί του γιατί ακούει και μεταφέρει στο παρκέ τις οδηγίες. Ενσωματώνεται εύκολα σε μια ομάδα και δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα»

πεδουλακης_ελληνικο.png


Όσο για τα κοινά στοιχεία και τις διαφορές του με τον μέχρι πρότινος κορυφαίο πασέρ της Ευρωλίγκα Βασίλη Σπανούλη; «Ο Βασίλης ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης ο οποίος είχε συνδυασμό πάσας, αλλά και σκοραρίσματος κάτι που του… έκοβε από τις ασίστ. Αναφερόμαστε για παιδιά που είχαμε στην Ελλάδα όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης, ο Νικ που τους είχαμε κάπως σαν δεδομένα κορυφαίους. Όταν έχουμε κάτι κοντά μας, κάποιες φορές δεν το εκτιμούμε. Ο Νικ γράφει τη δική του ιστορία τώρα. Έχει να κάνει με την πολλή δουλειά, κανείς δε γίνεται πρώτος χωρίς δουλειά, όσο ταλέντο και να έχει. Η ταχύτητα του, για το ύψος του ήταν τα στοιχεία που τον βοήθησαν να φτάσει στην κορυφή».

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0