Basket Talk

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την πιθανή αποχώρηση των Ρώσων – Πως επηρεάζεται ο Ολυμπιακός;

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την πιθανή αποχώρηση των Ρώσων – Πως επηρεάζεται ο Ολυμπιακός;

Αν οι τρεις ρωσικές ομάδες της Euroleague αποβάλλονταν από σήμερα, πως θα διαμορφωνόταν η βαθμολογία; Ποιες ομάδες θα ωφελούνταν και ποιες θα έβγαιναν ριγμένες; Το BN Sports έχει την απάντηση.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν ζήτησαν πίστωση χρόνου και την πήραν. Η Euroleague αποφάσισε την αναβολή των αγώνων των τριών αυτών ομάδων για έναν μήνα, με την ελπίδα ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει λήξει μέχρι τότε και θα έχει επανέλθει εν μέρει η κανονικότητα.

Αν αυτό δε συμβεί μέχρι την 1η Απριλίου, τότε τα τρία ρωσικά κλαμπ θα αποχαιρετήσουν πρόωρα τη σεζόν, με τους αγώνες που έχουν δώσει μέχρι στιγμής να θεωρούνται ως μη γενόμενοι. Φυσικά αυτό θα φέρει ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα, ευνοώντας κάποιες ομάδες και αδικώντας κάποιες άλλες.

Η νεοφώτιστη Μονακό, που παλεύει για μια θέση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και για την επόμενη σεζόν, θα είναι αυτή που θα έχει τη μεγαλύτερη χασούρα (ότ)αν αποχωρήσουν ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς, αφού μετρούσε μέσα – έξω νίκες απέναντι στην τελευταία.

Όχι ακριβώς χαμένος, αλλά σίγουρα ούτε ευνοημένος, αναμένεται να βγει από την όλη υπόθεση ο Ολυμπιακός, ο οποίος πιθανόν να βρεθεί στην τέταρτη θέση στο τέλος της regural season και να βρει απέναντί του στα play-offs την περσινή πρωταθλήτρια και πάντα επικίνδυνη Αναντολού Εφές.

Σε περίπτωση που αυτό το υποθετικό σενάριο πάρει σάρκα και οστά η Μπάγερν Μονάχου θα τρίβει τα χέρια της, αφού θα εκτοξευτεί από την εντέκατη θέση που βρίσκεται τώρα (σσ. με ρεκόρ 12-12) στην πέμπτη θέση, έχοντας ξεφορτωθεί τρεις ήττες! Σαφώς ευνοημένη από την όλη κατάσταση θα βγει και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, μεταπηδώντας από την 12η στην 7η θέση.

Η κατάταξη χωρίς τις ρωσικές ομάδες

1. Μπαρτσελόνα 17-4

2. Ρεάλ Μαδρίτης 16-5

3. Αρμάνι Μιλάνο 15-6

4. Ολυμπιακός 14-7

5. Μπάγερν Μονάχου 12-9

6. Αναντολού Εφές 11-9

7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 10-10

8. Μονακό 10-12

9. Φενέρμπαχτσε 9-12

10. Ερυθρός Αστέρας 8-12

11. Άλμπα Βερολίνου 7-13

12. Μπασκόνια 7-13

13. Βιλερμπάν 7-15

14. Παναθηναϊκός 6-14

15. Ζαλγκίρις Κάουνας 5-15

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0