Basket Talk

Τουρκία - Ελλάδα 67-76: Δεύτερη γαλανόλευκη νίκη και άλμα πρόκρισης για το Παγκόσμιο! (video)

Τουρκία - Ελλάδα 67-76: Δεύτερη γαλανόλευκη νίκη και άλμα πρόκρισης για το Παγκόσμιο! (video)
Με «ηγέτες» τους δύο ψηλούς της, Αγραβάνη και Παπαγιάννη, η εθνική μας ομάδα κέρδισε για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες την Τουρκία, με 67-76 και βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023!
Η Τουρκία (1-3) υποδέχτηκε στην Κωνσταντινούπολη την εθνική μας (3-1), με τις δύο ομάδες να έρχονται αντιμέτωπες ξανά μέσα σε λίγα 24ωρα. Οι «γείτονες» ήταν εξ αρχής με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με νέα ήττα έμπαιναν σε μπελάδες για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πίεση και είδαν τον Δημήτρη Αγραβάνη (22π., 11ρ., 3ασ.) και τον Γιώργο Παπαγιάννη (21π., 9ρ., 2 ασ.) να κάνουν... ότι θέλουν μέσα στη ρακέτα τους, οδηγώντας την εθνική μας σε ένα τεράστιο διπλό με 67-76!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς, για να πάρουν τη ρεβάνς, από την ήττα της Παρασκευής, που τους κόστισε τόσο σε βαθμολογικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό, καθώς κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ. Αυτό τους έφερε να προηγηθούν νωρίς με +5 (10-5 στο 5'), όμως τα πολλά άστοχα τρίποντα, σε συνδιασμό με την αγωνιστική άνοδο της εθνικής μας και την εξαιρετική παρουσία του Δημήτρη Αγραβάνη, ισορρόπησαν γρήγορα την κατάσταση (15-17 στο 10'). Ο φόργουορντ/σέντερ του Προμηθέα τελείωσε το 1ο δεκάλεπτο με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ! 

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο 2ο δεκάλεπτο, με τους Τούρκους να ξεκινάνε και πάλι δυνατά (22-17 στο 13'), όμως την «επίσημη αγαπημένη» να βρίσκει τις λύσεις, κυρίως χάρη στους ψηλούς της και να ξαναπαίρνει την κατάσταση στα δικά της χέρια, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ούσα σε θέση οδηγού!  

Το 3ο δεκάλεπτο ήταν «μαγικό» για την εθνική μας, με τους διεθνείς να παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ και να ανεβάζουν κατακόρυφα την ευστοχία τους πίσω από τα 6,75, χάρη κυρίως στους Σλούκα και Μωραΐτη, που πέτυχαν από 2 τρίποντα. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε μπει πλέον για τα καλά στο κλίμα του ματς και επιθετικά, έφτιαχνε μαεστρικά το παιχνίδι μας. Όλα αυτά, έφεραν ένα επιμέρους 13-26, σε δέκα αγωνιστικά λεπτά, με τους Τούρκους, να δείχνουν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν την πίεση για το αποτέλεσμα και τα έχουν... χαμένα. Η διαφορά σε αυτό το διάστημα, έφτασε μέχρι και στο +16, πριν οι δύο ομάδες μπουν στην τελική ευθεία του αγώνα (46-62 στο 10').
 
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εθνική ήταν σαν μην εμφανίστηκε στο παρκέ, μένοντας 5 ολόκληρα λεπτά χωρίς σκορ, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να το πιστέψουν και να ξαναμπούν στο ματς... Οι Τούρκοι έτρεξαν ένα σερί 14-0, φέρνοντας τη διαφορά από τους 16 στους 2 πόντους (60-62 στο 35'). Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος καλούσε το ένα τάιμ άουτ μετά το άλλο για να αφυπνίσει τους παίκτες του και κάτι τέτοιο τελικά συνέβη, έστω και την ύστατη ώρα. Με τον Αγραβάνη και πάλι να πετυχαίνει τα δύο κρίσιμα τρίποντα, που «ψαλίδισαν» τις ελπίδες των Τούρκων (62-70 στο 39'), η «επίσημη αγαπημένη», έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από την Κωνσταντινούπολη! Τα δεκάλεπτα: 15-17, 33-36, 46-62, 67-76

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0