Basket Talk

Ευρωλίγκα (επίσημο): Στον «πάγο» για ένα μήνα οι ρωσικές ομάδες αν όμως δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση θα αποκλειστούν!

Ευρωλίγκα (επίσημο): Στον «πάγο» για ένα μήνα οι ρωσικές ομάδες αν όμως δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση θα αποκλειστούν!

Ο χρόνος ήδη άρχισε να μετράει αντίστροφα. Το συμβούλιο των 18 ομάδων της Ευρωλίγκα συμφώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης να κάνει δεκτό το κοινό αίτημα των τριών ρωσικών ομάδων ΤΣΣΚΑ, Ουνίξ και Ζενίτ για «ένα μήνα εκτός αγώνων» αν όμως μέχρι την 1η Απριλίου δεν αλλάξει κάτι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι τρεις θα αποκλειστούν από τη συνέχεια της σεζόν. Και δεν θα είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα…

Σχετικά Άρθρα

Οι ομάδες της Ευρωλίγκα έκαναν μία -ακόμη- παραχώρηση στις τρεις ρωσικές ομάδες. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ουνίξ Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης όπως είχε προαναγγείλει το BN Sports μπαίνουν στον… πάγο για ένα μήνα αφού αναβάλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι για το διάστημα αυτό αγώνες της. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν ανοιχτά από εκπροσώπους κάποιων ομάδων (με πιο σκληροπυρηνική τη στάση της Ζαλγκίρις που ζητούσε άμεσα την αποπομπή τους από τη διοργάνωση) οι τρεις ομάδες αναστέλλουν ουσιαστικά τη συμμετοχή τους για όλο τον Μάρτιο. Αν όμως μετά την πάροδο του μήνα δεν έχει αλλάξει κάτι δραστικά και ουσιαστικά στη «σχέση» της Ρωσίας με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό κόσμο, τότε θα αποκλειστούν από τη συνέχεια της φετινής διοργάνωσης.

Παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο (αφού κατατέθηκε σχετική πρόταση) και οι τρεις αυτές ομάδες να μετακομίσουν μία και καλή στο Βελιγράδι και να το κάνουν όχι απλά έδρα αλλά και σπίτι τους για το υπόλοιπο της σεζόν. Δηλαδή να εγκατασταθούν μόνιμα στην πρωτεύουσα της Σερβίας και από εκεί να μετακινούνται για τους εκτός έδρας αγώνες κάτι που είχε συμβεί τη σεζόν 1991-92 όταν η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Παρτιζάν Βελιγραδίου είχε ως έδρα τη Φουενλαμπράδα στα περίχωρα της Μαδρίτης στην Ισπανία!

Να σημειωθεί, τέλος, ότι όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, αν οι ρωσικές ομάδες δεν επιστρέψουν στη διοργάνωση τότε όλοι τους οι αγώνες της σεζόν, τόσο αυτοί που έδωσαν όσο και αυτοί που θα εκκρεμούν θα ακυρωθούν μαζί με τα αποτελέσματά τους!

Γιάννης Ψαράκης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0