Basket Talk

Στον πάγο ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Ουνίξ που ζητάνε αναβολή ενός μήνα, σκέψεις να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα με 15 ομάδες

Στον πάγο ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Ουνίξ που ζητάνε αναβολή ενός μήνα, σκέψεις να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα με 15 ομάδες

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η Ευρωλίγκα είχε την… καλή πρόθεση να «προστατεύσει» τους μετόχους της, δηλαδή τις τρεις ρωσικές ομάδες αλλά οι ραγδαίες και δραματικές εξελίξεις οδηγούν ΤΣΣΚΑ, Ουνίξ και Ζενίτ εκτός διοργάνωσης μέχρι νεοτέρας.

Ενώ μέχρι την περασμένη Παρασκευή μετά την τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 18 ομάδων είχε συμφωνηθεί να βρεθεί τρόπος ώστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται οι ρωσικές ομάδες μακριά από τη χώρα τους και είχε προκριθεί μάλιστα όπως είχε αναφέρει το BN Sports η λύση του Βελιγραδίου να φιλοξενήσει τους περισσότερους (αν όχι όλους) τους αγώνες των ομάδων, τα γεγονότα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, η μαζική φυγή παικτών από τις ομάδες οδηγεί τις τρεις ρωσικές ομάδες αλλά και την Ευρωλίγκα σε αδιέξοδο. ΤΣΣΚΑ, Ουνίξ και Ζενίτ ζήτησαν από τη διοργανώτρια αρχή να αναβληθούν οι αγώνες τους για τον επόμενο μήνα με την ελπίδα εξομάλυνσης της κατάστασης όμως η διοργανώτρια αρχή δεν έχει αυτή την… πολυτέλεια βάσει ημερομηνιών και δεν αποκλείεται επικαλούμενη «λόγους ανωτέρας βίας» να τις «παύσει» για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στις 4 η ώρα Ελλάδος στην έκτακτη και υπερεπείγουσα τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσες ανακοινώσεις.

Ήδη όπως σας ενημέρωσε αποκλειστικά το BN Sports αποχώρησαν 5 παίκτες με τελευταίο τον Τζόελ Μπολομπόι, ο Αμερικανός Ουίλ Κλάιμπερν μάζεψε τα πράγματά του και αναχωρεί ομοίως, άμεσα ενώ οι τέσσερις Έλληνες της ομάδας βρίσκονται σε αναζήτηση πτήσεων για να γυρίσουν στην πατρίδα. Στη Ζενίτ η ομάδα ενημέρωσε όλους τους μη Ρώσους της πως είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους μετά την αποχώρηση, ήδη των Κουζμίνσκας και Νάπιερ και έπεται συνέχεια.

Όσον αφορά στην «παύση» των τριών ρωσικών ομάδων από τη συνέχεια της Ευρωλίγκα, αναζητείται ο τρόπος που θα ανακοινωθεί η ειλημμένη απόφαση ενώ ερωτηματικό είναι τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους αγώνες των τριών αυτών ομάδων σε συνδυασμό με όσους έχουν ήδη δώσει.

Η λογική λέει ότι και οι τρεις αυτές ομάδες αν τελικά δεν μπορέσουν να αγωνιστούν, θα μηδενιστούν στους αγώνες που απομένουν και που χρωστάνε η κάθε μία όμως αυτό θα προκαλέσει σοβαρές ανακατατάξεις στη βαθμολογία της διοργάνωσης, θα ευνοήσει κάποιες ομάδες και θα «αδικήσει» κάποιες άλλες. Οπότε είναι πιθανό να ακυρωθούν όλα τους τα αποτελέσματα από την αρχή της σεζόν κάτι που επίσης θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την κατάταξη και θα «αδικήσει» ομάδες για παράδειγμα που τις νίκησαν δύο φορές και θα ευνοήσει αυτές που έχασαν και τα δύο ματς.

Όπως και να ‘χει από την 1η Μαρτίου θα έχουμε να κάνουμε με μία άλλη Ευρωλίγκα, ενδεχομένως δίχως την οκτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, την Ζενίτ και την Ουνίξ, ομάδες που βρίσκονταν στην πρώτη 8αδα της κατάταξης κάτι που αλλάζει και το status ενόψει πλέι-οφ και φάιναλ-φορ.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0