Basket Talk

Κέρδισε πολλά περισσότερα από έναν αγώνα ο Παναθηναϊκός (… τον Ερυθρό Αστέρα) 79-73!

Κέρδισε πολλά περισσότερα από έναν αγώνα ο Παναθηναϊκός (… τον Ερυθρό Αστέρα) 79-73!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 79-73 και έφτασε στην 7η νίκη της φετινής σεζόν, με τον Νέντοβιτς και τον Καββαδά να ξεχωρίζουν, αλλά και τον Νίκο Χουγκάζ να κάνει ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα και να αφήνει μια γλυκιά επίγευση!

O Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τον Ερυθρό Αστέρα για τις υποχρεώσεις της 27ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είχε στη διάθεση του τον Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος έχει υποστεί θλάση, αλλά ούτε και τον Ιωάννη Παπαπέτρου! Απόν ήταν επίσης και ο Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική. Αναπάντεχα στην αποστολή δηλώθηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος αγωνίστηκε με την Εθνική μας ομάδα, όπου διακρίθηκε σκοράροντας 14 πόντους.
Παρά τις απουσίες του, το τριφύλλι έφτασε στη νίκη με 79-73, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος του ήταν η παρουσίες των Καββαδά, Χουγκάζ και Μαντζούκα. Ο Νίκος Χουγκάζ έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα και έδειξε πολύ θετικά στοιχεία, με αποφασιστικότητα και ενέργεια στο παρκέ.


O Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα την αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν σερί 8-2 και τον Νεμάνια Νέντοβιτς να κάνει δύο… απανωτά λάθη. Ο Σέρβος άργησε, αλλά πήρε μπρος και με 5 πόντους και αποφασιστικότητα στη δημιουργία. Ο Ερυθρός πήρε αρκετές δεύτερες ευκαιρίες μαζεύοντας πέντε επιθετικά ριμπάουντ και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 6 πόντων (23-17).

Χουγκάζ και Ματζούκας πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο δεκάλεπτο δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες σε Νέντοβιτς και Ρος. Βοήθεια για τον Πρίφτη ήταν και ο Καββαδάς που έπαιξε σκληρά σε άμυνα και επίθεση, επικρατώντας με αποφασιστικότητα. Σε ένα τάιμ άουτ των φιλοξενούμενων, η εικόνα του Ιωάννη Παπαπέτρου να βρίσκεται πάνω από τον Πρίφτη, μαρτυράει τη θέληση του να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Το πρώτο προβάδισμα (32-30) για τον Παναθηναϊκό ήρθε τρία λεπτά πριν από τη λήξη, με το Νίκο Χουγκαζ να ευστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές και να σκοράρει ταυτόχρονα τους πρώτους του πόντους στη διοργάνωση. Το σκορ αμφιταλαντεύτηκε μέχρι το ημίχρονο, αλλά ο Νεμάνια Νέντοβιτς με ένα τρίποντο λίγο μπροστά από το ημικύκλιο του κέντρου, έδωσε προβάδισμα τον Παναθηναϊκό (42-41).

Με ένα επί μέρους 9-2 για τους «ερυθρόλευκους», ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πάλι να κυνηγάει στο σκορ, με τους Σέρβους να συνεχίζουν να έχουν την υπεροχή στα ριμπάουντ. Οι πράσινοι συμπλήρωσαν γρήγορα τα πέντε ομαδικά φάουλ και έδωσαν δικαίωμα για ελεύθερες βολές στους αντιπαλους τους. Ο Άαρον Ουάιτ μάλιστα στην τρίτη περίοδο έκανε ντάμπλ-ντάμπλ (14 πόντους, 12 ριμπάουντ). Με πρωτοπόρους τον Νέντοβιτς και τον Καββαδά, η ομάδα του Πρίφτη πήρε εκ νέου… κεφάλι στο σκορ, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και έκλεισαν την τρίτη περίοδο στα ίσα (59-59). 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και αυτό που κρίθηκαν όλα. Με τον Καββαδά και τον Νέντοβιτς να έχουν πρωταρχικό ρόλο στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να εστιάζει σε εκείνους, με τον πρώτο να δίνει μάχες κάτω από τη ρακέτα και τον δεύτερο να έχει τον πρώτο λόγο στις επιθετικές επιλογές της ομάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, πότε ο Ερυθρός και πότε ο Παναθηναϊκός έπαιρναν το προβάδισμα αλλά το σκορ δεν ξέφευγε για κανέναν. Παρά την αδυναμία στα αμυντικά ριμπάουντ, αφού ο Ερυθρός μάζεψε 17 επιθετικά. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις επιθετικά και επέβαλαν το ρυθμό τους στα τελευταία λεπτά του αγώνα και επιβλήθηκαν με 79-73!

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 42-41, 59-59, 79-73.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnspots.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0