Basket Talk

Παπανικολάου: «Καλαϊτζάκης, Μουράτος και Μωραΐτης έκαναν εξαιρετική δουλειά πάνω στον Λάρκιν»

Παπανικολάου: «Καλαϊτζάκης, Μουράτος και Μωραΐτης έκαναν εξαιρετική δουλειά πάνω στον Λάρκιν»
Όσα δήλωσαν Κώστας Παπανικολάου και Δημήτρης Μωραΐτης για τη νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας. 

Κρύο αίμα είχε στο φινάλε και τις κρίσιμες βολές που χρειάστηκε να εκτελέσει ο Κώστας Παπανικολάου, βάζοντας το κερασάκι σε μια αγωτική, αλλά πολύ σημαντική νίκη της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Τουρκία.

Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού αρχικά ανέφερε:«Δύσκολη νίκη, αλλά σημαντική. Αυτό συζητούσα, ότι θέλαμε να την πάρουμε έστω και με μισό πόντο. Δύσκολο γιατί οι μισοί ήρθαμε μόλις χθες το βράδυ. Μόλις μια προπόνηση έκανε ο Παπαγιάννης και είναι λογικό να μην βγαίνουν αυτοματισμοί. Φάνηκε στο παιχνίδι ότι οι Τούρκοι ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι σε σχέση με μας. Στο timeout συζητούσαμε πράγματα και μέσα στο παιχνίδι να βρούμε καταστάσεις και να βρεθούμε ο ένας με τον άλλον, με τα γνωρίσματα που έχουμε ο ένας για τον άλλον.

Πρέπει και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Καλαϊτζάκη, Μουράτο και Μωραΐτη, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά στον Λάρκιν. Αυτοί ήταν το κλειδί και η σπίθα που χρειαζόμασταν, γιατί δεν έμπαινε ο Λάρκιν στο παιχνίδι. Αν είχαμε μια εβδομάδα να δουλέψουμε, τα “νεκρά” διαστήματα θα ήταν πιο μικρά. Σε ένα “νεκρό” παιχνίδι, είχαμε καλά διαστήματα. Δεν είναι ωραίο, γιατί κινδυνεύουν ομάδες με ελίτ παίκτες να μείνουν εκτός. Τι θα γίνει αν μείνει εκτός η Ισπανία, η Ελλάδα ή η Τουρκία και περάσει η Λευκορωσία;»


Για τις βολές του στα 3'' πριν το φινάλε«Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν κάτι. Ήθελα να μπει η μια από τις δύο για να μην χάσουμε το παιχνίδι. Αν μπει η πρώτη, τότε δεν υπάρχει μεγάλη πίεση μετά. Όλοι έκαναν δουλειά για να φτάσουμε στη νίκη. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε».

Για τον κόσμο που έδωσε το παρών στα Λιόσια: «Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Το ευχαριστήθηκα πολύ. Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω σε πολλά παράθυρα και μπροστά στο κοινό μας. Ήταν μια όμορφη εμπειρία, όλο το σκηνικό. Από τη στιγμή που κατεβήκαμε από το λεωφορείο με τα παιδάκια που κρατούσαν σημαίες. Πολύ σημαντική η σύνδεση με τον κόσμο».


Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Μωραΐτης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:
 «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας. Όμως η αποστολή μας δεν ολοκληρώθηκε. Έχουμε ένα ακόμη πιο σημαντικό ματς σε τρεις μέρες στην Τουρκία και θέλουμε τη νίκη. Θα πάμε να παίξουμε σκληρά στην άμυνα, με συγκέντρωση και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και πάλι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0