Basket Talk

Λούντζης, Παπαγιάννης και Τσαλμπούρης μιλάνε στο BN Sports για τα παιχνίδια των «παραθύρων»! (video)

Λούντζης, Παπαγιάννης και Τσαλμπούρης μιλάνε στο BN Sports για τα παιχνίδια των «παραθύρων»! (video)

Η Εθνική Ελλάδος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το... εμπόδιο της Τουρκίας σε δύο αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ και οι πρωταγωνιστές της μιλάνε στο BN Sports

Το απόγευμα της Πέμπτης (24/2) η εθνική ομάδα έκανε την ανοιχτή, για τα μίντια, προπόνηση, πριν από τους αγώνες των προκριματικών με αντίπαλο την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, στην προπόνηση έχουν ενσωματωθεί και οι τελευταίες προσθήκες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, Γιώργος Παπαγιάννης και Μιχάλης Λούντζης.

Στην προπόνηση δεν παρευρέθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου οι οποίοι θα αγωνιστούν με την ομάδα του Πειραιά στην αναμέτρηση απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο το βράδυ της Πέμπτης. Στο παιχνίδι της Παρασκευής παρόλα αυτά, θα είναι κανονικά στην διάθεση του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Το BN Sports και ο Δημήτρης Φεραδούρος παρευρέθηκε στο κλειστό των Λιοσίων και μίλησε με μερικούς από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής ομάδας.

Μιχάλης Λούντζης

Οι στόχοι της εθνικής:

«Στόχοι της ομάδας είναι πάρουμε την πρόκριση. Όλοι δουλεύουμε για αυτό και έχουμε τον ίδιο στόχο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εκπροσωπούμε την εθνική μας ομάδα. Είναι τιμή για εμάς να φοράμε το εθνόσημο στο στήθος και θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να καταφέρουμε να φτάσουμε σε δύο νίκες.

Πιστεύεις θα επηρεάσει η απουσία και η παρουσία του Καλάθη και του Λάρκιν αντίστοιχα;

«Σίγουρα μιλάμε για δύο εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρώπη. Δυστυχώς ο Νικ δε θα είναι μαζί μας. Πρέπει να βρούμε τρόπο να περιορίσουμε το Λάρκιν και πρέπει να κάνουμε ομαδική δουλειά».

Για το ότι θα παραστούν στα παράθυρα οι παίκτες των «αιωνίων»:

«Το γεγονός πως ο Παπαγιάννης θα αγωνιστεί μαζί μας την ώρα που ο Παναθηναϊκός θα παίζει παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, δείχνει ότι η διοίκηση της ΕΟΚ έχει παλέψει για αυτό και έχει πετύχει κάτι πολύ μεγάλο».

Πού πρέπει να στοχεύσει η εθνική;

«Πρέπει να μπούμε από την άμυνα πολύ δυνατά, να βγάλουμε ενέργεια. Νομίζω θα είναι ένα κλειδί του παιχνιδιού. Παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε τον κόσμο μας μαζί»

Για την παρουσία των Πρίντεζη-Σλούκα-Παπανικολάου:

«Μας δίνει μεγάλη ώθηση πως θα βρεθούν μαζί μας. Η ομάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί, εξάλλου γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και έχουμε δουλέψει. Νομίζω θα φανεί στο παρκέ».

 ipiccy_image_2_8.jpg

Γιώργος Παπαγιάννης

«Στόχος της ομάδας είναι ξεκάθαρα οι νίκες και στα δύο παιχνίδια απέναντι στην Τουρκία. Σκοπός είναι να απολαύσουμε το παιχνίδι μαζί με τον κόσμο μας. Πρέπει όλοι να φανούν αντάξιοι των συνθηκών και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο Λάρκιν είναι ένας από τους πρωταγωνιστές τους και πρέπει να τον περιορίσουμε.

Ξέρουμε και τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους. Πρέπει να υπερτερήσουμε στα ριμπάουντ και να περιορίσουμε τους αιφνιδιασμούς τους. Πιστεύω αν κάνουμε αυτά τα δύο βασικά κομμάτια έχουμε πιθανότητες να πάρουμε τις νίκες».

Γιώργος Τσαλμπούρης

Για τους στόχους της Εθνικής:

«Στόχος είναι να κερδίσεις και τα δύο παιχνίδια. Σε πρώτη φάση, έχουμε ένα πιο ποιοτικό ρόστερ με τις προσθήκες των παιδιών από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας στο πρώτο παιχνίδι. Αυτά τα δύο σε συνδυασμό πως έχουμε κάνει μια πολύ καλή εβδομάδα προπονήσεων, έστω και αν δεν είμασταν όλοι, μας δίνουν πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας.
Ξέρουμε πως η Τουρκία θα έχει στη διάθεση της τη Λάρκιν. Όλη την εβδομάδα έχουμε εστιάσει στο πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ πως έχουμε κάποια παιδιά στα γκαρντ, που θα ματσαριστούν πολύ καλά με εκείνον. Όπως και να έχει το να μαρκάρεις έναν τέτοιο παίκτη, είναι μια πρόκληση. Τα παιδιά το έχουν πάρει προσωπικά και αν τον περιορίσουμε θα κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας»

Για τις ομάδες που άφησαν τους παίκτες τους να αγωνιστούν με την Εθνική:

«Νομίζω κερδισμένοι βγαίνουν όλοι. Βοηθάει το Ελληνικό μπάσκετ. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πιο ανταγωνιστική η διαδικασία των "παραθύρων". Είναι δύσκολη διαδικασία κάθε φορά να ψάχνει παίκτες η ομάδα. Θεωρώ πρέπει να βρεθεί ένα φορμάτ που θα είναι πιο εύκολο για όλους. Ελπίζω να είναι μια καλή αρχή και να γίνει μια μόνιμη κατάσταση στο μέλλον».
ipiccy_image_3_5.jpg



Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0