Basket Talk

Euroleague: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποβολής των τριών ρωσικών ομάδων

Euroleague: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποβολής των τριών ρωσικών ομάδων
Έκτακτη σύσκεψη των 18 μελών της Euroleague. Ανοικτό το ενδεχόμενο αποβολής των τριών ρωρικών ομάδων. 
H Euroleague συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 18 ομάδων-μελών της διοργάνωσης με τον εκτελεστικό διευθυντή Τζόρντι Μπερτομέου, το μεσημέρι της Παρασκευής (25/02, 13:00), προκειμένου να χαραχθεί κοινή γραμμή πλεύσης και να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής.

Το ενδεχόμενο αποβολής των τριών ρωσικών ομάδων, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν, από το υπόλοιπο της φετινής διοργάνωσης είναι ορατό, παρόλο που η περίπτωση της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη είναι πιο περίπλοκη, μιας και είναι συμμέτοχος στη διοργάνωση. 

Ωστόσο, το πρακτικό πρόβλημα που αναμένεται να προκύψει αφορά τον τρόπο μετακίνησης των τριών ρωσικών ομάδων και όλων των μελών που τις απαρτίζουν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το πιθανότερο σενάριο είναι να ακυρωθούν οι βίζες Schengen που διαθέτουν, που θα σημαίνει ότι θα είναι αδυνατούν να ταξιδέψουν. 

H Euroleague πιθανότατα θα περιμένει την αποφαση της UEFA που συνεδριάζει νωρίτερα την Παρακευή και πιθανές κυρώσεις από τον ΟΗΕ στη Ρωσία, προκειμένου να «καλυφθεί» πίσω από αυτές, για οποία απόφαση λάβει!

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0