Basket Talk

Η Ζαλγκίρις εμμέσως πλην σαφώς θέτει θέμα συμμετοχής των ρωσικών ομάδων στην Ευρωλίγκα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία!

Η Ζαλγκίρις εμμέσως πλην σαφώς θέτει θέμα συμμετοχής των ρωσικών ομάδων στην Ευρωλίγκα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία!
Άρχισαν τα... όργανα και στην Ευρωλίγκα αφού μία από τις ομάδες μετόχους της ECA και βασικές ομάδες της διοργάνωσης, η Ζαλγκίρις Κάουνας ζητάει έκτακτη σύσκεψη «για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις» με φόντο κυρώσεις στις τρεις ρωσικές ομάδες ΤΣΣΚΑ, Ουνίξ και Ζενίτ!

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της ομάδας στο Facebook η Ζαλγκίρις καλεί την Ευρωλίγκα να αναλάβει… δράση. Δράση εναντίον ποιών; Μπορεί να μην το λένε ανοιχτά υπονοούν όμως κατά της συμμετοχής των ρωσικών ομάδων στη διοργάνωση δηλαδή των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ουνίξ Καζάν!

«Η Ζαλγκίρις δεν αγνοεί τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία και ζητάει την διοργάνωση σύσκεψης με τους επικεφαλής της Ευρωλίγκα προκειμένου να εκτιμηθεί από κοινού η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να αποφασιστούν περαιτέρω δράσεις. Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με παράγοντες ομάδων της Ευρωλίγκα συζητώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επιθυμούμε το ίδιο να συμβεί σε επίπεδο διοργάνωσης συνολικά. Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να παρθεί συνολικά μία κοινή απόφαση».



Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Πέμπτης η Ζαλγκίρις άλλαξε το «αβαταρ» της στα social media βάζοντας στο σήμα της ομάδας φόντο τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας ενώ με tweet εκφράστηκε η συμπαράσταση στους «αδερφούς Ουκρανούς»!


Στα σχόλια των φίλων της Ζαλγκίρις, δε, κάτω από αυτά τα ποσταρίσματα η πλειοψηφία ζητάει την τιμωρία των ρωσικών ομάδων ακόμη και την αποβολή τους από την Ευρωλίγκα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία!

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0