Basket Talk

Το μπάσκετ πλήττεται από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία

Το μπάσκετ πλήττεται από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία

Πολλά ανοιχτά «μέτωπα» υπάρχουν στο μπάσκετ όσον αφορά διεθνείς αναμετρήσεις που πρόκειται να διεξαχθούν τις επόμενες ώρες και μέρες, αγώνες που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα

- Στην Ευρωλίγκα υπάρχει ανησυχία για τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι επί ρωσικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα τον αυριανό στην Αγία Πετρούπολη ανάμεσα στη Ζενίτ και την Μπαρτσελόνα και το εξ αναβολής παιχνίδι ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Η αποστολή της Μπαρτσελόνα είναι προγραμματισμένο να «πετάξει» για Αγία Πετρούπολη στις 15.30 (ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ταξίδι της θα γίνει κανονικά.

- Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται από την Τετάρτη (23/2) στο Μόναχο ενόψει του σημερινού αγώνα με τη Μπάγερν. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι πολύ βαριά αφού από το πρωί όταν έγινε γνωστή η έναρξη των εχθροπραξιών από τη Ρωσία προς την Ουκρανία αυτό είναι το αποκλειστικό θέμα συζήτησης και υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει.

- Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Κόρδοβα και στο Μινσκ. Στην ισπανική πόλη βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής Ουκρανίας για το προγραμματισμένο για απόψε παιχνίδι με τους Παγκόσμιους πρωταθλητές του 2019 αλλά είναι άγνωστο αν και πως η αποστολή θα μπορέσει να επιστρέψει στη βάση της την Παρασκευή. Το κλίμα στην αποστολή είναι πάρα πολύ άσχημο, οι παίκτες βρίσκονται συνεχώς στα τηλέφωνα και τα social media και προσπαθούν να μιλάνε με τους συγγενείς τους στο Κίεβο και άλλες πόλεις της χώρας και φυσικά μόνο μυαλό για μπάσκετ δεν έχουν.

- Τέλος όλα δείχνουν πως ο αγώνας της Λευκορωσίας με τη Μεγάλη Βρετανία για τον όμιλο όπου βρίσκεται και η Εθνική μας ομάδα δεν θα διεξαχθεί αφού η Μεγάλη Βρετανία με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας από τις 20 Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει ότι λόγω ταξιδιωτικής οδηγίας του κράτους προς την όμορη με την Ουκρανία, Λευκορωσία, δεν θα πάει στο Μινσκ. Οι Βρετανοί όπως ενημερωθήκατε από την Τετάρτη από το BN Sports ζήτησαν αλλαγή έδρας του αγώνα, η FIBA δεν έχει λάβει κάποια απόφαση και αν δεν μεταθέσει την ημερομηνία ή τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα τότε το πιθανότερο είναι η Μεγάλη Βρετανία να μηδενιστεί και να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά.

- Η εσθονική Κάλεβ Ταλίν ετοιμάζεται να φύγει από την VTB League

- H ομάδα Σιαουλιαι ακύρωσε αγώνα με Ενισέι Κράσνογιαρσκ για την ΕΝΒL (βόρειο ευρωπαϊκή λίγκα)

- Η Λιθουανική Ομοσπονδία ζητάει από οργανισμούς μπάσκετ της χώρας να σπάσουν όλες τις συμφωνίες στις οποίες εμπλέκονται ρωσικοί/λευκορωσικοί φορείς. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0