Basket Talk

Η Συνέντευξη Τύπου για το Final Four του Κυπέλλου: Όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων «μονομάχων», λίγο πριν βγουν στη... γιορτινή αρένα (video)

Η Συνέντευξη Τύπου για το Final Four του Κυπέλλου: Όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων «μονομάχων», λίγο πριν βγουν στη... γιορτινή αρένα (video)
Το BN Sports σας παρουσιάζει όλα τα τεκταινόμενα της Συνέντευξης Τύπου για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, που έλαβε χώρα σε εξαιρετικό κλίμα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στάθηκαν στη σημασία της διεξαγωγής τέτοιων διοργανώσεων (είχε να γίνει 18 χρόνια), που βοηθάνε το μπάσκετ και τον αθλητισμό στη χώρα μας να πάει «ένα βήμα μπροστά». Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή»!
Σε πολύ καλό και ευγενές κλίμα από παίκτες, προπονητές και μέλη της ΕΟΚ ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου, για την διοργάνωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης. Η χαρά και η ανακούφιση που η χώρα μας θα διοργανώσει ξανά έναν τέτοιο θεσμό με παρουσία φιλάθλων, 18 χρόνια μετά, ήταν έκδηλη στις αντιδράσεις, τα πρόσωπα αλλά και τα λεγόμενα όλων. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό του Δημήτρη Μαυροδειδή, που απευθυνόμενος στον Γιώργο Πρίντεζη, τον ρώτησε χαριτολογώντας, αν θυμάται ότι στο τελευταίο Final Four, που είχε διεξαχθεί στη Λαμία το 2004, είναι οι μόνοι από τους παρευρισκόμενους που ήταν παρόντες, ως «πιτσιρικάδες» τότε στις ομάδες τους.

Φοβερό και το στιγμιότυπο με τον Δημήτρη Πρίφτη και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, να... τσακώνονται ποιος θα απαντήσει πρώτος σε μια ερώτηση για τη σημασία του Κυπέλλου, σχετική με την Euroleage και τους τρεις τίτλους που διεκδικούσαν παλαιότερα οι Ελληνικές ομάδες, με τον έναν να δίνει «ιπποτικά» τη θέση στον άλλον, μέχρι που ο Πρίφτης είπε στον Μπαρτζώκα: «απάντα εσύ πρώτος που έχεις κερδίσει και ένα (σ.σ. εννοώντας Ευρωπαϊκό)», για να πάρει την... πληρωμένη απάντηση από τον προπονητή του Ολυμπιακού, που προκάλεσε γέλια από όλους στην αίθουσα: «Κύπελλο δεν έχω κατακτήσει»...

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ):
«Σας καλωσορίζουμε στο φιλόξενο Ηράκλειο και ευχαριστούμε την Κρήτη, την περιφέρεια και το Δήμο για την ευκαιρία της διεξαγωγής ενός τέτοιου τουρνουά. Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας και όλοι οι τομείς του μπάσκετ, μπορούν, πρέπει και θα αναβαθμιστούν. Αυτή η μορφή τέλεσης της τελικής φάσης του Κυπέλου, με την διεξαγωγή Final Four, είναι μια μορφή αναβάθμισης. Την Κυριακή θέλουμε να μιλάμε για μια γιορτή και να είναι και πραγματικά γιορτή. Τηρούμε όλα να μέτρα για την πανδημία που αποτελεί τον «αόρατο» εχθρό, καταφέραμε να συμφωνήσουμε με την πολιτεία για την προσέλευση 2.000 θεατών που δεν είναι μακρία από το 50% ενός γηπέδου που χωράει 5.000 θεατές, αλλά δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να έχουμε έξτρα κόσμο την Κυριακή στο γήπεδο. Είναι θέμα της αστυνομίας. Εύχομαι στις ομάδες πρώτα από όλα υγεία και καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος ΕΟΚ): «Ευχαριστώ και γω την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, καθώς και την Ένωση, που μας βοήθησαν στην πολύ όμορφη διεξαγωγή του Final Four. Το σύνθημά μας, το οποίο θα αναγράφεται και στα μπλουζάκια που θα διαθέσουμε δωρεάν στα παιδιά είναι "Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή". Έτσι το βλέπουμε και είναι το μότο μας, για να μεγαλώσουμε το μπάσκετ, πρέπει οι διοικήσεις, οι φίλαθλοι και οι ομάδες να είμαστε ενωμένοι. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Είναι λίγοι αυτοί που δημιουργούν τα φαινόμενα βίας και με τη συνεισφορά όλων μας και εσάς των δημοσιογράφων, που κάνετε λειτούργημα, μπορούν να απομονωθούν για να πάμε το μπάσκετ ένα βήμα παραπέρα, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία. Αυτοί αποτελούν απλά 2-3 βρώμικες σταγόνες σε ένα ποτήρι γεμάτο καθαρό νερό. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε και είναι στα πλάνα μας να πετύχουμε τη διεξαγωγή Final 8!»

Δημήτρης Πρίφτης: «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που είναι εδώ. Θα θέλαμε πολύ να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο και μακάρι αυτό να συμβεί τα επόμενα χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και είναι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο ότι διεξάγεται και πάλι Final Four. Η ίδια η διεξαγωγή με κόσμο στις εξέδρες, αποτελεί απάντηση στα πολύ δυσάρεστα γεγονότα που προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Οι προσδοκίες του κόσμου είναι υψηλές λόγω της εξαιρετικής παρακαταθήκης πολλών ομάδων, τα τελευταία 30 χρόνια. Τα ευρωπαϊκά δεδομένα δυστηχώς έχουν αλλάξει για εμάς τελευταία». 

Γιώργος Παπαγιάννης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επέστρεψε το Final Four. Και γω απ' τη μεριά μου, εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες και να κερδίσει ο καλύτερος. Ευχαριστούμε πολύ το Ηράκλειο για τη φιλοξενία».

Ηλίας Ζούρος: «Εκ μέρους του Προμηθέα είμαστε χαρούμενοι για τη διεξαγωγή του πρώτου Final Four μετά από πολλά χρόνια. Έχουμε δείξει συνέπεια τα τελευταία χρόνια, με την παρουσία μας σε τελικές φάσεις της διοργάνωσης, ημιτελικούς ή τελικό. Συγχαρητήρια που γίνεται Final Four, άλλωστε όλες οι χώρες έχουν. Ελπίζουμε να κερδίσει ο καλύτερος, εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φανούμε ανταγωνιστικοί, με όσα μέσα μέσα διαθέτουμε. Έχουμε κάποιες απουσίες λόγω κορωνοϊού, καθώς δεν υπολογίζουμε σε Γκραντ και Γκίκα, παίκτες βασικούς στο ροτέσιον αλλά θα παλέψουμε με τους παρόντες. Είναι σημαντική η Ευρώπη ανεξαρτήτως διοργάνωσης για όλες τις ομάδες, είναι καλό για το Ελληνικό μπάσκετ να φτάνουμε ψηλά και να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους». 

Δημήτρης Αγραβάνης: «Είναι τιμή για εμάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε ανάμεσα στους καλύτερους. Ήμασταν άτυχοι τις τελευταίες μέρες και είχαμε κάποια προβλήματα για λόγους υγείας, αλλά θα δώσουμε το 100% και για όσους δεν είναι μαζί μας εδώ». 

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Χαιρετίζω τη διεξαγωγή του Final Four, είχε να γίνει με αυτό τον τρόπο απο το 2004, όπου μάλιστα έγιναν και επεισόδια. Όλοι οι προπονητές που είμαστε σήμερα εδώ, έχουμε δουλέψει στο εξωτερικό και ξέρουμε πόσο μεγάλη σημασία έχουν αυτά τα τουρνουά για τον κόσμο αλλά και για τις ομάδες. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι τέτοια μορφή διοργάνωσης είναι «γάμος ή κηδεία», γιατί στο τέλος ένας θα κερδίσει και οι υπόλοιποι τρεις θα γυρίσουν ηττημένοι. Όλοι μας δίνουμε εξετάσεις και έχουμε ευθύνη να πάει καλά αυτή η διοργάνωση και να κρατηθεί σε αθλητικό πλαίσιο. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στους αντιπάλους μας. Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάμε τη διοργάνωση συνολικά, αλλά έχουμε στο μυαλό μας μόνο το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Ουόκαπ είναι εδώ μαζί μας και σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο Final Four.

Για μας στον Ολυμπιακό δεν αρκούν ούτε οι δύο τίτλοι, καθώς θέλουμε να έχουμε μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη και φέτος δείχνουμε να το καταφέρνουμε, διεκδικώντας την είσοδο στην οχτάδα της Euroleague. Όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος τους, όλοι οι παράγοντες και βάζω και τους διαιτητές, και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτή τη διοργάνωση, ώστε να υπάρξει αξιοκρατία και αξιοπιστία στο χώρο μας. Το Ελληνικό μπάσκετ πρέπει να ανέβει επίπεδο. Η γνώμη μου είναι ότι είμαστε σε σωστά βήματα. Με αυτό τον τρόπο, θα πετύχουμε, όλοι να είναι σίγουροι ότι τα ματς και οι τίτλοι κρίνονται στο γήπεδο και όχι στις εξέδρες. Έτσι αποκτούν και μεγαλύτερη αξία τα τρόποια και οι θεσμοί. 

Γιώργος Πρίντεζης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και μακάρι κάποια στιγμή να γίνει και Final 8, γιατί οι Έλληνες αγαπάνε το μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Δεν μας αγχώνει ο τίτλος του φαβορί, γιατί μπορεί να χάσαμε το ρυθμό μας για ένα διάστημα λόγου του κόβιντ, αλλά δουλεύουμε όλη τη χρονιά για να είμαστε έτοιμοι σε αυτές τις καταστάσεις».

Στέφανος Δέδας: «Είναι σημαδιακό που η διοργάνωση γίνεται στο Ηράκλειο, που εμείς είχαμε επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έχουμε στο μέλλον και Final 8. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο μεταξύ μας ματς, έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και εμείς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Αύριο το βράδυ θα ξέρουμε τι έχουμε καταφέρει. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό, με στρατηγική και μαχητικότητα για το καλύτερο δυνατό.

Οι απουσίες δεν αποτελούν είδηση για μας, πλέον όταν μαθαίνουμε κάτι τέτοιο, απλά χαμογελάμε και κοιτάμε μπροστά. Οι παρόντες θα τα δώσουν όλα για να πετύχουμε, καθώς το Κύπελλο αποτελεί για μας μια όαση, σε μια δύσκολη χρονιά, μας δίνει στόχο και προοπτική. Καταφέραμε πρόσφατα με 7 παίκτες να φέρουμε τον Ολυμπιακό στα όριά του, αλλά ο Σλούκας έδειξε τι παίκτης είναι και με την ποιότητά του έκρινε το ματς. Για μας είναι και καλό και κακό ότι κοντράραμε τον Ολυμπιακό στα ίσια πριν ένα μήνα. Από τη μία δείξαμε σε όλους και στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά από την άλλη είναι ακόμα πιο δύσκολο κάτι τέτοιο να επαναλαμβάνεται σε κάθε παιχνίδι». 


Δημήτρης Μαυροειδής: «Για την ΑΕΚ είναι σημαντικός ο θεσμός του Κυπέλλου και τα πάμε εξαιρετικά, έχοντας κατακτήσει δύο κύπελλα το 2018 και 2020. Έχουμε μάθει πλέον να ζούμε με τα προβλήματα μας όλη τη χρονιά. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, καθώς αν δει κανείς τα ρόστερ, δεν υπάρχει σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά, η διεξαγωγή του Final Four. Την τελευταία φορά που έγινε το 2004 στη Λαμία, με τον Πρίντεζη, ήμασταν πιτσιρικάδες, δεν ξέρω αν το θυμάται. Μακάρι να πάει έτσι από εδώ και πέρα.

Για μένα είναι ξεχωριστό συναίσθημα που γίνεται εδώ, καθώς είναι ο τόπος καταγωγής μου και ελπίζω να τα καταφέρουμε στην... πατρίδα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν «σώζει» τη χρονιά η ΑΕΚ με το Κύπελλο, είναι λάθος αυτή η διατύπωση. Στόχος φέτος ήταν να μπούμε στο καινούργιο γήπεδο με έναν νεανικό κορμό και μια ομάδα που θα παίζει καλό μπάσκετ».


Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0