Basket Talk

Ο Διαμαντίδης μεσολαβητής της Ομοσπονδίας της Κύπρου, για την ανάληψη διεξαγωγής ομίλου στο Eurobasket 2025 (video)

Ο Διαμαντίδης μεσολαβητής της Ομοσπονδίας της Κύπρου, για την ανάληψη διεξαγωγής ομίλου στο Eurobasket 2025 (video)
Την ανάληψη της διεξαγωγής ενός ομίλου στην τελική φάση του Eurobasket 2025 διεκδκεί η Κύπρος, με τη συνδρομή του Δημήτρη Διαμαντίδη
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον νέο ρόλο που έχει αναλάβει ως διαμεσολαβητής στην Ομοσπονδία Μπάσκετ της Κύπρου, η οποία διεκδικεί τη διεξαγωγή ενός ομίλου για το Ευρωμπάσκετ του 2025. Ο παλαίμαχος γκαρντ αναφέρθηκε ακόμα στο επερχόμενο Κύπελλο Ελλάδας και στην κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, μετά και την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τη χρηματοδότηση της ΚΑΕ. 

Για τον νέο του ρόλο στην ομοσπονδία της Κύπρου
: «Ναι γίνεται μια προσπάθεια από την ομοσπονδία της Κύπρου για την τελική φάση της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού. Γίνεται μια προσπάθεια την οποία με τα χαράς δέχθηκα, οπότε προχωράμε. Η απόφαση είναι να ληφθεί τέλη Μαρτίου. Ακούμε θετικά πράγματα για την προσπάθειά μας είμαστε κοντά. Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος θα διεκδικήσει ένα κομμάτι αυτής της διοργάνωσης. Θα είναι σημαντικό και για τη δική μας Εθνική».


Για το ότι θα ευνοηθεί η Εθνική μας από το εγχείρημα της Κύπρου: 
«Στην περίπτωση που η Εθνική προκριθεί, η Κύπρος έχει δικαίωμα να καλέσει μια ομάδα. Είναι καλό για εμάς ότι θα είμαστε εντός έδρας. Είμαστε δύο χώρες που είμαστε κοντά. Θα είναι όμορφο για την Κύπρο αν προκριθεί».



Για τον Παναθηναϊκό: «Τον τελευταίο 1.5 χρόνο είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Είμαστε ένα γκρουπ που προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα ανταγωνιστική. Πέρυσι κατακτήσαμε το νταμπλ. Φέτος θα θέλαμε να ήμασταν καλύτεροι στη Euroleague, αλλά έχουμε 10-11 ματς για να είμαστε καλύτεροι. Το πρωτάθλημα είναι ένας στόχος, όπως φυσικά και το κύπελλο».

Για το Κύπελλο: «Εννοείται ότι είναι στόχος που πρέπει να σημαδέψουμε και τον θέλουμε. Πρέπει να είμαστε καλοί αγωνιστικά. Να μην έχουμε άλλους εξωγενείς παράγοντες, μιλάω για τον κορονοϊό. Παίζουμε κόντρα σε μια καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή (σ.σ. Προμηθέα) και ελπίζουμε να είμαστε καλοί για να προκριθούμε στον τελικό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0