Basket Talk

Τα βρήκε «σκούρα» το Περιστέρι, αλλά τελικά επικράτησε με 71-68 του ουραγού Ηρακλή (video)

Τα βρήκε «σκούρα» το Περιστέρι, αλλά τελικά επικράτησε με 71-68 του ουραγού Ηρακλή (video)
Δια πυρός και σιδήρου πέρασε το Περιστέρι στην έδρα του, για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ηρακλή, όμως τελικά χάρη στην άμυνά του και τον... ελεύθερο σκοπευτή Τόμας Γκιέλο πήρε το ροζ φύλο αγώνα με 71-68. 

Το Περιστέρι αν και τα βρήκε σκούρα, κατάφερε τελικά να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Γηραιό, επικρατώντας με 71-68. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, καθώς το σουτ του Παπαδάκη με την κόρνα της λήξης βρήκε στο σίδερο...

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, δείχνοντας από νωρίς διάθεση να ελέγξουν το ρυθμό και να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Έχοντας πολυφωνία στην επίθεση, κατάφεραν να βρουν σκορ από όλους τους βασικούς τους και να προηγηθούν μέχρι και με 9 πόντους στην πρώτη περίοδο (21-12 στο 7’).

Η πληθωρική παρουσία του Γάιου Σκορδίλη μέσα στο ζωγραφιστό (9 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ στο ημίχρονο), βοήθησε τον Ηρακλή να επανέλθει στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά και να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από το Περιστέρι, μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Σε αυτό το συντέλεσε και το γεγονός ότι η ομάδα του Κώστα Μέξα, «σκλήρυνε» αισθητά την άμυνά της, που στην αρχή του αγώνα επέτρεπε στους γηπεδούχους να δρουν ανενόχλητοι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς, εμφανίστηκε αποφασισμένη να ανεβάσει ρυθμό, μεγαλώνοντας τη διαφορά και βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Εν μέρει έδειξε να τα καταφέρνει, καθώς από το πόντο-πόντο του 2ου δεκαλέπτου, κατάφερε να προηγηθεί με +6 (45-39 στο 22’) αλλά και με +10, λίγο πριν το τέλος της 3ης  περιόδου (56-46 στο 30’).

Οι Θεσσαλονικείς, όμως, δεν έδειχναν διάθεση να τα παρατήσουν και παρά το γεγονός ότι «κατέβηκαν» με μόλις 9 παίκτες και το ροτέισον ουσιαστικά περιλάμβανε τους 7, κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς. Ξεκίνησαν το 4ο δεκάλεπτο, τρέχοντας σερί 8-0 και ισοφάρισαν τον αγώνα (56-56 στο 32’). Όλα ήταν ανοιχτά, οι δύο ομάδες με εξαίρεση το… χαλαρό πρώτο δεκάλεπτο, πλέον έβαζαν καλάθια με το «σταγονόμετρο», με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και την ένταση να είναι στα ύψη.

Ο Τόμας Γκιέλο ήταν ο μόνος από πλευράς Περιστερίου που έδειχνε ότι μπορούσε να «τραβήξει» επιθετικά την ομάδα του και με δικό του τρίποντο 2’,30’’ πριν το φινάλε την επανέφερε σε θέση οδηγού (65-64 στο 38’). Ο Πολωνός τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 5/10 τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά δεν κατάφερναν με τίποτα να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, με το τρίποντο ισοφάρισης από τον Παπαδάκη στην τελευταία φάση να βρίσκει στο σίδερο και το Περιστέρι να πανηγυρίζει τη νίκη. Από πλευράς Ηρακλή ξεχώρισαν ο Σταμάτης με 19 πόντους και ο Μάικ Χένρι με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 39-37, 56-48, 71-68

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0