Basket Talk

Ματσάρα στην «Περιβόλα»: Μοιραίος Δίπλαρος... χάρισε την νίκη στον Κολοσσό με 80-76! (video)

Ματσάρα στην «Περιβόλα»: Μοιραίος Δίπλαρος... χάρισε την νίκη στον Κολοσσό με 80-76! (video)

Ένα παιχνίδι με τα όλα του στην Πάτρα, με τον Απόλλων Πάτρας να γνωρίζει την ήττα από τον Κολοσσό στις λεπτομέρειες , με το Νίκο Δίπλαρο να είναι το μοιραίο πρόσωπο για τους γηπεδούχους!

Ο Απόλλων Πάτρας υποδέχτηκε τον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό της Περιβόλας, στην Πάτρα για την 15η αγωνιστική της Basket League. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε πολύ όμορφο ντέρμπι, με την διαφορά τους σκορ να αμφιταλαντεύεται, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αμφότερες οι ομάδες βρήκαν τρόπο να μην δώσουν μεγάλο προβάδισμα η μια στην άλλη!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, παίρνοντας μάλιστα διαφορά 9 πόντων, με τον Νίκο Δίπλαρο να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Νίκου Βετούλα. Το ντεμπούτο του με τους Πατρινούς έκανε ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος μετά την αποχώρηση του από την ΑΕΚ, είχε μείνει εκτός δράσης! Από την μεριά των Ροδιτών, με τον Ποτ να είναι ο κύριος ενορχηστρωτής για να  πλησιάσουν στο σκορ. Τα μακρινά σου ήταν εκατέρωθεν με τον Απόλλωνα να έχει καλύτερα ποσοστά.

Ο ρυθμός του δεύτερου δεκαλέπτου παρέμεινε ψηλός με τους Ροδίτες να «κλειδώνουν» τον Τρε Μακλίν, αφήνοντας τον με μηδαμινή συνεισφορά. Ο Απόλλων επέλεξε κοντινές εκτελέσεις, ενώ από την άλλη μεριά η ομάδα του Ηλία Καντζούρη είχε πληθώρα επιθετικών επιλογών με μακρινά σουτ αλλά και παιχνίδι με τους ψηλούς εντός ρακέτας. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσε το ημίχρονο με προβάδισμα 4 πόντων μετά από μια εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μήτρου Λονγκ.

Ο Απόλλων ξεκίνησε με πολύ ενέργεια. Ένα τρίποντο και ένα κλέψιμο και εν συνέχεια κάρφωμα στον αιφνιδιασμό από τον Χρήστου Τσαλμπούρη, πήρε προβάδισμα 7 πόντων (45-38). Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν άμεσα με τον Τιλί και τον Ουίλιαμς σε 45-43. Μάλιστα οι παίκτες του Καντζούρη πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα σουτ τριών πόντων του Μομίροφ (49-47). Το παιχνίδι ανέπτυξε τρομερό ρυθμό με τους γηπεδούχους να διατηρούν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας τριών πόντων (μέχρι τη λήξη 3ου δεκαλέπτου 8/15, 53%). Παρόλα αυτά ο Κολοσσός πήρε μια διαφορά έξι πόντων, δίνοντας του ανάσα.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εντυπωσιακές φάσεις και στις δύο μεριές του γηπέδου, με τον Τσαλμπούρη από τη μια και τον Τιλί από την άλλη να καρφώνουν μέσα από την καρδιά της ρακέτας. Ήταν η περίοδος με το μεγαλύτερο σκοράρισμα, ενώ στο παρκέ… πέφταν κορμιά. Η νίκη δεν ήταν ξεκάθαρη, με «μάχες» σώμα με σώμα σε άμυνα και επίθεση. Ένα κλέψιμο και ένα καλάθι του Μίτρου Λόνγκ στον αιφνιδιασμό έβαλε μπροστά (76-74) τους Πατρινούς ένα λεπτό πριν τη λήξη. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να… πετάξουν στα σκουπίδια την επίθεση αλλά ο Μίλερ βρήκε λύση με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Ένα γλίστρημα του Νίκου Δίπλαρου έδωσε και πάλι την μπάλα στα χέρια του Κολοσσού με το Μίλερ να βγάζει και πάλι το «φίδι» από την τρύπα. Ο Δίπλαρος στην τελευταία κατοχή με προοπτική για ισοφάριση ή προβάδισμα βιάστηκε και του έφυγε η μπάλα από τα χέρια. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νίκη για τον Κολοσσό με 80-76.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-36, 50-56, 76-80.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0