Basket Talk

Επιτέλους νίκη εκτός Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό (76-63 τη Βιλερμπάν), αγωνία όμως για Νέντοβιτς! (video)

Επιτέλους νίκη εκτός Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό (76-63 τη Βιλερμπάν), αγωνία όμως για Νέντοβιτς! (video)
Χρειάστηκε να περάσουν 14 μήνες και 21 συνεχόμενες ήττες μακριά από την Ελλάδα μέχρι ο Παναθηναϊκός να πετύχει -επιτέλους- μία νίκη στην Ευρωλίγκα. Όμως τα χαμόγελα από το “διπλό” στο “Αστρομπάλ” πάγωσαν από τον τραυματισμό του Νεμάνια Νέντοβιτς.
Για τον Παναθηναϊκό της προτελευταίας θέσης στην Ευρωλίγκα του οποίου ο πρώτος εφικτός στόχος της σεζόν, δηλαδή το Κύπελλο Ελλάδας είναι τη ερχόμενη εβδομάδα, θα ήταν ίσως προτιμότερο να έχανε από τη Βιλερμπάν από το να μην έχει διαθέσιμο -στο χειρότερο δυνατό σενάριο- τον ηγέτη και σκόρερ του Νεμάνια Νέντοβιτς.

Η ομάδα του Πρίφτη άλωσε το “Αστρομπάλ” παίζοντας πολύ καλύτερα στα 3/4 του αγώνα από τους αποδεκατισμένους πρωταθλητές Γαλλίας αλλά η χαρά μετριάστηκε όταν στο 32ο λεπτό ο Νεμάνια Νέντοβιτς έπιασε το πίσω μέρος του δεξιού του ποδιού, ζήτησε αμέσως αλλαγή και αποχώρησε χωλαίνοντας από το παρκέ. Η αγωνία φυσικά στο πράσινο στρατόπεδο είναι στα ύψη με το αν και πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του Σέρβου μπόμπερ να ξεκαθαρίζει με την επιστροφή της αποστολής το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα.

Στα του αγώνα ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή σοβαρός και αποφασισμένος για να σπάσει το σερί των 21 ηττών εκτός Ελλάδας και τα κατάφερε παρά το κακό διάστημα μεταξύ 25ου και 35ου λεπτού. Αρχικά με τον Οκάρο Ουάιτ έβαλε τις βάσεις (9-2, 14-7 στο 6’) και στη συνέχεια με τον Παπαγιάννη ξέφυγε 19-7, ενώ όταν ο Οσετκόβσκι ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε πνοή στους γηπεδούχους μειώνοντας 20-23 ήταν σειρά του Νέντοβιτς να πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα.

Ο Σέρβος έβαλε 11 μαζεμένους πόντους και έδωσε αέρα 16 πόντων (46-30) στον Παναθηναϊκό πριν το ημίχρονο και τον κράτησε και στην 3η περίοδο όταν η Βιλερμπάν ανέβασε την πίεσή της. Οι γηπεδούχοι που είχαν πολλές και σημαντικές απουσίες όπως του αρχισκόρερ τους Οκόμπο αλλά και των Χάουαρντ, Ντιό και Λακόμπ, άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα μετά το 27ο λεπτό και στην αρχή της τελευταίας περιόδου μείωσαν σε απόσταση βολής (57-59) χάνοντας μάλιστα και ευκαιρία για προσπέρασμα.

Ο τραυματισμός του Νέντοβιτς όμως συσπείρωσε τους πράσινους που έσφιξαν την άμυνά τους και απάντησαν με επιμέρους 8-2 διά χειρός Οκάρο, Σαντ-Ρος και Μέικον, έφυγαν 67-59 και κράτησαν τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 15-23, 32-46, 53-59, 63-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Γιάννης Ψαράκης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0