Basket Talk

Τρέλα! Ο Κώστας Σλούκας το έβαλε. Ξανά! (video)

Τρέλα! Ο Κώστας Σλούκας το έβαλε. Ξανά! (video)
Τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Εφές με την υπογραφή του Κώστα Σλούκα!
Ο Κώστας Σλούκας το έκανε ξανά. Έβαλε ένα απίστευτο buzzer beater (σσ. όπως είχε κάνει και στο ματς του ΣΕΦ απέναντι στην αλλη τουρκική ομάδα, τη Φενέρ) τρίποντο αυτή τη φορά, στην παράταση, για να φτάσει τους 23 πόντους, μαζί με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μία τεράστια νίκη με 87-85 (75-75 κ.ά) κόντρα στην Αναντολού Εφές στην 26η αγωνιστική της Euroleague! Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ρεκόρ 14-9 και δείχνει να βρίσκεται για τα καλά σε τροχιά play-offs.

Εν απουσία του Τόμας Ουόκαπ
, ο Κώστας Σλούκας ξεκίνησε το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού και εκμεταλλεύτηκε κάθε δευτερόλεπτο, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και βοηθώντας την ομάδα του να προηγηθεί με 26-17(10'). 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, o Αντριέν Μοερμάν έσπασε το ρόδι για την Εφές από την περίμετρο, μετά τα επτά άστοχα ομαδικά τρίποντα της πρώτης περιόδου. Το πρώτο προβάδισμα των Τούρκων (38-37) ήρθε στο 19', μετά από νέο τρίποντο του Μοερμάν και κάρφωμα του Τιμπόρ Πλάις. Η ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων βρήκε εν τέλει τους γηπεδούχους στο +1 (42-41), έπειτα από τρίποντη «βόμβα» του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να πάρει κανένα επιθετικό ριμπάουντ σε αυτό το πρώτο μέρος της αναμέτρησης!


Οι δύο ομάδες εναλλάσοταν στο σκοράρισμα στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Κρούνοσλαβ Σίμον να αποβάλλεται στο 28'. Ο Κρoάτης εφόρμησε προς το καλάθι, σκόραρε, μειώνοντας στον πόντο (57-56), διαμαρτυρόμενος παράλληλα για φάουλ. Αυτόματα ο διαιτητής τον τιμώρησε με τεχνική ποινή, η οποία σε συνδυασμό με το αντιαθλητικό που είχε κάνει στην πρώτη περίοδο, τραβώντας τη φανέλα του Σάσα Βεζένκοφ, τον έφερε εκτός αγώνα. 

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν προσπάθησε να πάρει τη ηνία (67-63, 32' και 71-68 στο 35'), αλλά η ελληνική ομάδα, πότε με τον Σλούκα, πότε με τον Βεζένκοφ και πότε με τον Ντόρσεϊ κρατιόταν κοντά στο σκορ, ενώ κατάφερε να περάσει μπροστά με 75-73. Ο Βασίλιε Μίτσιτς ισοφάρισε σε 75-75, ο Ντόρσεϊ πήρε το τελευταίο σουτ, δε βρήκε όμως στόχο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση!

Ο Σέιν Λάρκιν, με το πρώτο του καλάθι εντός πεδιάς στο ματς, ένα τρίποντο από τα 8 μέτρα, έβαλε μπροστά την Εφές με 78-77. Ακολούθησαν δύο καλάθια του Ντόρσεϊ, το ένα στον αιφνιδιασμό, μετά από κλέψιμο του ΜακΚίσικ. Ο Λάρκιν πυροβόλησε ξανά από την περιφέρεια για το 85-82, 44" πριν το τέλος του έξτρα χρόνου. Ο Ντόρσεϊ, που πήρε φωτιά προς το τέλος του αγώνα βρήκε εκ νέου σκορ, ο Μουσταφά Φαλ έπαιξε μια πολύ καλή άμυνα πάνω στον Μίτσιτς, όμως ο Κωστας Σλούκας ήταν αυτός που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς, πετυχαίνοντας ένα τεράστιο buzzer-beater τρίποντο και φτάνοντας συνολικά τους 23 πόντους! 

Πέραν του Σλούκα, πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Σάσα Βεζενκοφ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Αμφότεροι μάλιστα αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και την παράταση! Στους 19 πόντους σταμάτησε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Βασίλιε Μίτσιτς, που έχει παράδοση στο ΣΕΦ και πέτυχε double-double με 12 πόντους και 13 ασίστ. 

Να σημειώσουμε τέλος ότι για μία ακόμα φορά δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Λιβιό Ζαν Σαρλ και Κουίνσι Έισι. 

Τα δεκάλεπτα:
26-17, 42-41, 61-61, 75-75 (κ.ά), 87-85

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0