Basket Talk

Η Σίντνεϊ Κάρτερ αγαπάει το μπάσκετ όσο τη γυναικεία της πλευρά και κάποιους τους πειράζει

Η Σίντνεϊ Κάρτερ αγαπάει το μπάσκετ όσο τη γυναικεία της πλευρά και κάποιους τους πειράζει

Θέμα συζήτησης, για τους λάθος λόγους έγινε η Σίντνεϊ Κάρτερ, μια κομψοντυμένη νεαρή κυρία και βοηθός προπονητή στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ στο Texas A&M University.

Είναι σύνηθες για έναν προπονητή μπάσκετ να φοράει ακριβό κουστούμι, καλό ρολόι και αστραφτερά παπούτσια, αποτελώντας έτσι σύμβολο κομψότητας και δυναμικότητας. Τι συμβαίνει όμως όταν μια γυναίκα στην ίδια θέση αποφασίσει να αγκαλιάσει τη θηλυκή της πλευρά, φορώντας στενά ρούχα, ψηλά τακούνια, έχοντας περιποιημένα μαλλιά, νύχια και μακιγιαρισμένο πρόσωπο; Πέφτουμε να τη φάμε!

Φταίει που είναι γυναίκα; Ίσως. Φταίει που το χρώμα του δέρματός της είναι σκούρο; Πιθανόν. Φταίει που έχει καμπύλες; Ενδεχομένως.Φταίνε όλα τα παραπάνω μαζί; Δεν αποκλείεται. Φταίει που είμαστε στενόμυαλοι και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια γυναίκα που προσπαθεί να πετύχει στο χώρο του αθλητισμού, μπορεί να φοράει ό,τι θέλει και παράλληλα να κάνει καλά τη δουλειά της; Μπίνγκο!

Η Σίντνεϊ Κάρτερ είναι ένα τέλειο παράδειγμα όλων των παραπάνω. Η 31χρονη πρώην γκαρντ με θητείες στις Σικάγο Σκάι, Κονέντικατ Σαν, Ιντιάνα Φίβερ και Ατλάντα Ντριμ στο WNBΑ, πλέον εργάζεται ως βοηθός προπονητή στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Texas A&M University στο πλευρό του επί 19 έτη πρώτου προπονητή Γκάρι Μπλέρ. Πρόκειται για το πανεπιστήμιο που σπούδασε και η ίδια η Κάρτερ από το 2008 έως και το 2012, με το οποίο πανηγύρισε και το πρωτάθλημα του NCAA (2011).

sydney_carter_bench1.jpg

sydney_carter_bench.jpg

Μια πρόσφατη ανάρτηση στο Facebook άνοιξε τον ασκό του αιόλου. Κάποιος Ουέιν Ουόλκερ παρέθεσε μια φωτογραφία στην οποία η Κάρτερ φοράει ένα ροζ στενό παντελόνι (σσ. μιας και το συγκεκριμένο παιχνίδι ονομαζόταν Pink Game και ο σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα του καρκίνου του μαστού), ένα λευκό ζιβάγκο και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Η λεζάντα που συνόδευε την εν λόγω φωτογραφία ανέφερε «Είναι αυτό το ντύσιμο κατάλληλο για μια προπονήτρια μπάσκετ;». Τα σχόλια άρχισαν να πέφτουν βροχή, μέχρι που ο εν λόγω κύριος τα απενεργοποίησε. Τότε το θέμα μεταφέρθηκε στο Twitter, όπου έγινε μεγάλο trend.

Από τη μία υπήρχε κόσμος που κριτίκαρε την Κάρτερ λέγοντας ότι «Έτσι όπως ντύνεται δε θα τη σέβεται κανείς» ή ότι «Μοιάζει σαν να είναι ντυμένη για να πάει σε κλαμπ, όχι για να προπονήσει». Ενώ από την άλλη υπήρξε και ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης, με γυναίκες και άντρες που υποστήριξαν τις ενδυματολογικές της επιλογές και συνέστησαν η όποια κριτική της ασκείται να περιορίζεται στο αν κάνει καλά τη δουλειά της ή όχι. Σημείωσαν δηλαδή πράγματα το οποία θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα το 2022, αποδεικνύεται όμως για πολλοστή φορά ότι δεν είναι!

Κι αν σας πω ότι μου φαίνεται απίστευτο, θα σας πω ψέματα. Γιατί κι εγώ η ίδια έχω σκεφτεί πολλάκις «Ας μη φορέσω φούστα/φόρεμα σήμερα που θα πάω να δουλέψω στο γήπεδο», απλά και μόνο επειδή θέλω να γλιτώσω από παρόμοια επικριτικά σχόλια και όχι επειδή πιστεύω πραγματικά ότι ένα ρούχο μπορεί να καθορίσει την αξία μου ως γυναίκα ή ως δημοσιογράφο.

Μακάρι λοιπόν να είχαμε όλες το θάρρος της Σίντνεϊ Κάρτερ να φοράμε ό,τι πραγματικά κάνει εμάς τις ίδιες να αισθανόμαστε όμορφα και όχι ότι ορίζουν οι άλλοι ότι είναι κοινωνικά αποδεκτό. Sydney Carter keep leading the way!

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0