Basket Talk

Απέδρασε από τη Νίκαια με μεγάλη ανατροπή ο ΠΑΟΚ (69-66)!

Απέδρασε από τη Νίκαια με μεγάλη ανατροπή ο ΠΑΟΚ (69-66)!

Ο ΠΑΟΚ τα ανέτρεψε όλα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκριν να πετυχαίνει το πιο καθοριστικό καλάθι του αγώνα και να δίνει ουσιαστικά τη νίκη στους Θεσσαλονικείς απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας με 69-66.

Ο Ιωνικός φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ για τον εξ αναβολής αγώνα της 11ης αγωνιστικής της Basket League στη Νίκαια. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι με τον Γόντικα και τον Τζέρμαν να ξεχωρίζουν στο πρώτο μισό, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η τέταρτη περίοδος μπορεί να μην είχε μεγάλο σκοράρισμα αλλά οι δύο ομάδες… μάτωσαν στο παρκέ και τη λύση στον ΠΑΟΚ έδωσαν Ρίβερς και Γκριν!

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, με τους Νικαιώτες να τρέχουν σερί 8-0 με ατομικές προσπάθειες κοντά στη στεφάνη, ενώ οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από 4 λεπτά για να πετύχουν τους πρώτους πόντους τους στην αναμέτρηση. Ο Ιωνικός με πολύ ενέργεια πίεσε τον δικέφαλο και τον ανάγκασε να υποπέσει σε αρκετά λάθη. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο  +8,αλλά ο ΠΑΟΚ μάζεψε τη διαφορά και έκλεισε το δεκάλεπτο στο -4 (19-15).

Με τον Γιουτζίν Τζέρμαν να είναι σε πολύ καλό απόγευμα, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου είχε φτάσει ήδη στους 10 πόντους σκοραρίσματος, πετυχαίνοντας μάλιστα κομβικά καλάθια που διατήρησε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Ο Τζέρμαν δεν ήταν ο μόνος πρωταγωνιστής για τους Νικαιώτες, καθώς και ο Κωστής Γόντικας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση βάζοντας το λιθαράκι και κλείνοντας το ημίχρονο με 11 προσωπικούς πόντους.

Ξεκινώντας το δεύτερο μισό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ όρεξη και εμφανίστηκαν φανερά πιο… αφυπνισμένοι. Με ένα επί μέρους 6-1 πλησίασαν στο σκορ, αλλά οι Νικαιώτες αντέδρασαν άμεσα με τον… ασταμάτητο Τζέρμαν να βάζει την υπογραφή του για την ομάδα του Κούρο Σεγκούρα. Αντίθετα το σύνολο του Λυκογιάννη, έψαξε σίγουρες λύσεις κοντά στο καλάθι και τον Φιλ Γκρίν να αναλαμβάνει μερικές μακρινές εκτελέσεις. Έτσι η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ιωνικό να έχει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (56-52)!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τους γηπεδούχους, ενώ επιθετικά δεν άφηνε τις ευκαιρίες να περάσουν και ισοφάρισε (58-58) άμεσα. Ο επιθετικός ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να… τραβάνε από τα μαλλιά τις φάσεις, έχοντας άσχημες επιλογές. Ο ΠΑΟΚ παρόλα αυτά, πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι σχεδόν επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (59-58, 32:41). Το παιχνίδι έγινε… ροντέο με εντυπωσιακές άμυνες και πολύ ένταση. Ρίβερς και Γκριν, με δύο διαδοχικά τρίποντα… σκότωσαν τον Ιωνικό και ολοκλήρωσαν την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ! 



Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-31, 56-52, 66-69. 

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0