Basket Talk

Ο Προμηθέας τα έδωσε όλα, αλλά η Μπούρσασπορ τον... γονάτισε (87-76)!

Ο Προμηθέας τα έδωσε όλα, αλλά η Μπούρσασπορ τον... γονάτισε (87-76)!
Ο Προμηθέας πάλεψε μέχρι τελευταίας πτώσης, αλλά η Μπούρσασπορ με γρήγορες επιθέσεις και κομβικά σουτ στην τελευταία περίοδο, «κλείδωσε» τους Πατρινούς και επικράτησε με 87-76.

Το απόγευμα της Τρίτης (8/2) ο Προμηθέας φιλοξενήθηκε από την Μπούρσασπορ στην Τουρκία για την 13η αγωνιστική του EuroCup. Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στην Πάτρα οι δύο ομάδες δεν ξεκαθάρισαν τους λογαριασμούς τους στην κανονική διάρκειας και χρειάστηκαν την παράταση, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν νικητές.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε με άσχημες επιθετικές επιλογές και χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, ενώ οι γηπεδούχοι χτύπησαν τους Πατρινούς με αιφνιδιασμούς με κοντινές εκτελέσεις, καθώς στις μακρινές δεν είχαν ιδιαίτερα καλά ποσοστά! Το τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου κατά τη διάρκεια μιας διείσδυσης ο Γκετσίμ μετά από ένα κακό πάτημα τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε με φορείο. Ο τούρκος γκαρντ, υπέφερε και ο πόνος του απεικονίστηκε στις εκφράσεις στο πρόσωπο του.
λολ.jpg

Το πρώτο προβάδισμα (29-28) για τον Προμηθέα ήρθε κατά την ένερξη της δεύτερης περιόδου μετά από ένα επί μέρους 12-5. Για καλή του τύχη τα φθηνά λάθη που έκαναν οι παίκτες του στην άμυνα δεν… πληρώθηκαν, αφού η Μπούρσασπορ είχε κακές επιθετικές επιλογές με μεγάλη αστοχία. Για σχεδόν δύο λεπτά οι δύο αντίπαλοι έμειναν άστοχοι και έτσι το σκορ συνέχισε να παραμένει χαμηλό. Οι δύο ομάδες βρήκαν ρυθμό στα τελευταία λεπτά, αλλά καμία δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με ένα πόντο (44-43). Ο κόσμος της Μπούρσασπορ «έκλεψε» την παράσταση με την ηχηρή παρουσία του, δημιουργώντας μια… καυτή ατμόσφαιρα.

Με σερί 13-5 οι γηπεδούχοι πήραν ένα αξιόλογο προβάδισμα 9 πόντων (57-48), καθώς βρήκαν ρυθμό και επέστρεψαν στο παρκέ… θερμοί. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν τα πήγε καλά στην αμυντική λειτουργία και έκανε την δική του επίθεση στο σκορ «μαζεύοντας» γρήγορα τη διαφορά. Με τον Νίκο Γκίκα να… έχει πάρει φωτιά πολιορκούσε την αντίπαλη μπασκέτα έξω από την γραμμή των 6,75.

Η τελευταία περίοδος βρήκε τους Πατρινούς 8 πόντους πίσω και η ανατροπή ήταν μια δύσκολη αποστολή. Παρόλα αυτά με κύριο επιθετικό στόχο τον Κέντρικ Ρέι, ο οποίος βρήκε κάποια κομβικά σουτ, πλησίασε στο σκορ και απειλούσε τους Τούρκους έντονα. Μερικά λάθη του Προμηθέα και κάποια σημαντικά σουτ από την μεριά των γηπεδούχων, ήταν αρκετά για να διακόψει τη «μάχη» των φιλοξενούμενων. Ο Ηλίας Ζούρος επέλεξε να παίξει ασφυκτική άμυνα σε ολόκληρο το γήπεδο, αλλά με το πλεονέκτημα στον πίνακα του σκορ, η Μπούρσασπορ διαχειρίστηκε τον χρόνο που απέμενε και δεν άφησε περιθώρια στον Προμηθέα επικρατώντας με 87-76.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 44-43, 70-62, 87-76.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0