Basket Talk

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Γιούτα Τζαζ: Άρωμα γυναίκας για πρώτη φορά σε τηλεοπτική παραγωγή αγώνα του ΝΒΑ (video)

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Γιούτα Τζαζ: Άρωμα γυναίκας για πρώτη φορά σε τηλεοπτική παραγωγή αγώνα του ΝΒΑ (video)

NBA και ESPN δείχνουν εμπιστοσύνη στις γυναίκες δημοσιογράφους και σπάνε τα στερεότυπα!

Με αφορμή την «National Girls and Women in Sports Day», την οποία γιορτάζουν στις ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου, το ESPN προχωράει σε μία ακόμα καινοτομία, ανακοινώνοντας πως η τηλεοπτική παραγωγή και μετάδοση του αγώνα του ΝΒΑ ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τους Γιούτα Τζαζ (08/02) θα είναι αμιγώς γυναικεία υπόθεση!

Για την ακρίβεια η Μπεθ Μόουινς θα αναλάβει την μετάδοση του αγώνα (play-by-play εκφωνήτρια), η Ντόρις Μπερκ θα κάνει σχόλιο και ανάλυση, ενώ η Λίσα Σάλτερς θα είναι η ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου. Ακόμα, πίσω από τις κάμερες και στην ευρύτερη τηλεοπτική παραγωγή του εν λόγω αγώνα στο Σολτ Λέικ Σίτι θα βρίσκονται συνολικά 33 γυναίκες!

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γιορτάζουμε αυτά τα μεγάλα επιτεύγματα, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι πλησιάζουμε στην ημέρα που δεν θα είναι τόσο μεγάλη υπόθεση, αλλά θα είναι κάτι πολύ φυσικό και πολύ άνετο», ανέφερε η 54χρονη Μόουινς, η οποία εργάζεται στο ESPN από το 1994, αλλά ξεκίνησε μόλις φέτος να μεταδίδει αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ, αφού το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της ασχολούταν με τα κολλεγιακά πρωταθλήματα, ενώ το 2017 έγινε η μόλις δεύτερη γυναίκα (σσ. είχε προηγηθεί το 1987 η Γκάιλ Σάιρενς στο NBC Sports) που μεταδίδει αγώνα του NFLπου προβλήθηκε από εθνικό δίκτυο από την εκπομπή «Monday Night Football»!

Η Ντόρις Μπερκ είναι ίσως η πλέον γνωστή της εν λόγω τριπλέτας στο ελληνικό κοινό. Αποφοίτησε από το Providence Friars και το 1990 ξεκίνησε να μεταδίδει  αγώνες του κολλεγίου της στο ραδιόφωνο. Στο δυναμικό του ESPN εντάχθηκε το 1991 και για αρκετά χρόνια ασχολούταν με το WNBA, αποτελώντας κατά βάση τη ραδιοφωνική και τηλεοπτική φωνή των αγώνων των Νιου Γιορκ Λίμπερτι. Το 2000 έγινε η πρώτη γυναίκα που μετέδωσε ραδιοφωνικά αγώνα των Νιου Γιορκ Νικς, ενώ το 2003 μπήκε για τα καλά στον κόσμο του NBA ως ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα, για μία δεκαετία, από το 2009 έως και το 2019 διετελούσε αυτό το ρόλο και στους τελικούς της Λίγκας. Το 2017 προήχθη σε πλήρους απασχόλησης αναλύτρια αγώνων του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ και τέλος τα τελευταία δύο χρόνια μεταδίδει τους τελικούς περιφέρειας και τους τελικούς πρωταθλήματος για το ESPN Radio, μαζί με τον Μαρκ Κέστεσερ.  Fan fact, το 2010 έγινε χαρακτήρας στο NBA 2k και έκτοτε αποτελεί αναπόσταστο κομμάτι του παιχνιδιού.



Τέλος, η 55χρονη Λίσα Σάλτερς εργάζεται στο ESPN εδώ και δύο δεκαετίες, ενώ προηγουμένως είχε καλύψει δημοσιογραφικά τη δίκη του Ο Τζέι Σίμπσον για λογαριασμό του ABC. Oι ασχολίες της Σάλτερς δεν περιορίζονται αμιγώς γύρω από το μπάσκετ, αφού στην καριέρα της έχει καλύψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2002, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 στο Τορίνο. Από το 2012 δουλεύει ως ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου στο NFL για την εκπομπή «Monday Night Football», ενώ συχνά πυκνά βρισκόταν και σε αγώνες του NBA, όταν απουσίαζε η Μπερκ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0