Basket Talk

Κύπελλο Ελλάδας: Ονειρικό πρώτο ημίχρονο 60 πόντων για τον Προμηθέα Πατρών, απέκλεισε τον ΠΑΟΚ με 100-86 (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Ονειρικό πρώτο ημίχρονο 60 πόντων για τον Προμηθέα Πατρών, απέκλεισε τον ΠΑΟΚ με 100-86 (video)
Παράσταση για ένα ρόλο παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος», στο εξ αναβολής παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Kάποια ξεσπάσματα του ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο δεν ήταν αρκετά για να ανατρέψουν το «διαστημικό» 1ο μέρος του Προμηθέα. Οι Πατρινοί ετοιμάζουν βαλίτσες για το φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 18-20 Φλεβάρη...

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου στο πρώτο ημίχρονο έκαναν… ότι ήθελαν την άμυνα του ΠΑΟΚ, παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ! Με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο ο Προμηθέας έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου, όπου τον περιμένουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Η προσπάθεια που κατέβαλλε ο ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο να ανατρέψει την εις βάρους του κατάσταση, ήταν καταδικασμένη να αποτύχει, αφού σωστή διαχείρηση και Δημήτρης Αγραβάνης έδωσαν στους Πατρινούς τη νίκη - πρόκριση με 100-86.

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά πήγαινε πόντο – πόντο με τον ΠΑΟΚ να πατάει λίγο καλύτερα στο γήπεδο (8-12 στο 5’). Η συνέχεια όμως ανήκε «αποκλειστικά» στον Προμηθέα, που μέχρι το τέλος του 1ου δεκαλέπτου έτρεξε σερί 23-6, κάνοντας… κομμάτια την άμυνα του ΠΑΟΚ. Αρχικά, το τρίποντο του Σίμπσον από τη γωνία έφερε τη διαφορά στους 5 πόντους (17-12 στο 7’). Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πήραν… φωτιά με τους Αγραβάνη και Γκίκα να τους οδηγούν σε σκορ επιπέδων ΝΒΑ (31-18 στο 10’)…

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο 2ο δεκάλεπτο, με τον Προμηθέα να έχει σταθερά πάνω από 50% στο τρίποντο, γεγονός που τον έκανε να αυξάνει συνεχώς τη διαφορά από τους αντιπάλους του, που έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Οι Πατρινοί δεν έλεγαν να αφήσουν το πόδι από το γκάζι, με τη διαφορά να εκτοξεύεται μέχρι και στους 25 πόντους λίγο πριν την ανάπαυλα (60-35 στο 20’).

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Θεσσαλονικείς να προσπαθούν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν σχεδόν αδύνατο να συνεχίσουν στον ίδιο εξωφρενικό ρυθμό και με αυτά τα ποσοστά ευστοχίας. Η διαφορά έπεσε από τους 25 στους 16 (64-48 στο 24’), όμως ο Δημήτρης Αγραβάνης συνέχιζε το… βιολί του, πετυχαίνοντας άμεσα αλλά και έμμεσα τρίποντα κρατώντας την ομάδα του στον «αφρό». Ο ΠΑΟΚ όμως αθόρυβα κατάφερε με αργά αλλά σταθερά βήματα να κρατήσει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, μπαίνοντας στο 4ο δεκάλεπτο για να παίξει τα… ρέστα του.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και τη διεκδίκηση της νίκης, με τον Προμηθέα να δίνει την εντύπωση πως όσο περνούσε η ώρα δυσκολευόταν όλο και περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου, έριξε σχετικά γρήγορα τη διαφορά μετά από αρκετή ώρα κάτω από τους 10 πόντους, δείχνοντας πως έχει ακόμα «σφυγμό» στο ματς (84-75 στο 34’). Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν πλέον να κάνουν διαχείριση του χρόνου και της διαφοράς, επιδιώκοντας συνεχώς να πηγαίνουν στη γραμμή της φιλανθρωπίας ώστε να την κρατήσουν σε διψήφια επίπεδα, σφραγίζοντας το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Έτσι και έγινε, με τους νικητές να έχουν σε φοβερή μέρα τον Αγραβάνη που τελείωσε το ματς με 27 πόντους και τον Τζεράι Γκραντ με 24. 

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 60-35, 78-62, 100-86

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0