Basket Talk

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 86-60: Θλιβερή εμφάνιση που γίνεται πλέον συνήθεια... (video)

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 86-60: Θλιβερή εμφάνιση που γίνεται πλέον συνήθεια... (video)

Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια στη Βαρκελώνη, με 86-60, καθώς δεν έδειξαν σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα ότι πίστευαν πως μπορούν να πάρουν κάτι από το συγκεκριμένο ματς. Η Μπαρτσελόνα χωρίς να βρει την παραμικρή αντίσταση, πάτησε λίγο το «γκάζι» στο 2ο δεκάλεπτο και εξαφανίστηκε μια για πάντα από τον «Πράσινο» ορίζοντα... 

Ο Παναθηναϊκός είχε εκ των πραγμάτων πολύ… επικίνδυνη αποστολή, η οποία γινόταν ακόμα δυσκολότερη, καθώς εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη, χωρίς τους δύο κατά γενική ομολογία ποιοτικότερους παίκτες του: Παπαπέτρου και Νέντοβιτς. Οι δυσοίωνες προβλέψεις δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, καθώς από το 2ο δεκάλεπτο και μετά το Παλαού Μπλαουγκράνα άρχισε να μοιάζει… κατηφορικό.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστικός, μένοντας κοντά στο σκορ, αλλά η… αντοχή του στη φανερή διαφορά δυναμικότητας κράτησε μόλις ένα δεκάλεπτο. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Λαπροβίτολα χρεώθηκε νωρίς με 2 φάουλ, με τον Σάρας να τον αποσύρει στον πάγκο. Οι Πράσινοι έβγαζαν όμορφες φάσεις στην επίθεση και με συνεχόμενα άλεϊ-ουπ, που ο Παπαγιάννης μετουσίωνε σε καλάθια, κατάφερναν να παραμένουν κοντά στο σκορ, παρά τα πολλά λάθη (7 στην πρώτη περίοδο).

Στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε να δοκιμάσει άμυνα ζώνης, με τους Καταλανούς να την τιμωρούν αμέσως με τρίποντο του Κούριτς από τη γωνία. Το Τριφύλλι έδειχνε να τα «έχει χαμένα», με τους γηπεδούχους να τρέχουν σερί 7-0, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει άμεσα τάιμ–άουτ (24-15 στο 12’).

Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους, χωρίς να παίζουν κάποιο… τρομερό μπάσκετ κατάφερναν να εκμεταλλεύονται τα συνεχόμενα αβίαστα λάθη των Πρασίνων, ώστε να ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (30-17 στο 15’). Το 2ο δεκάλεπτο συνέχισε να εκτυλίσσεται εφιαλτικά για την Ελληνική ομάδα, καθώς η Μπαρτσελόνα με ένα μικρό ξέσπασμα και τρία συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και ουσιαστικά εξαφανίστηκε οριστικά από τον Πράσινο ορίζοντα… Η στατιστική έγραψε επιμέρους σκορ 28-10 σε ένα καταστροφικό δεκάλεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε αποκτήσει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και να παρουσιάζουν μια αμυδρή χαλάρωση, δίνοντας τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να σώσει κάπως τα προσχήματα, τρέχοντας ένα μικρό σερί 6-0. Η διαφορά που είχε φτάσει μέχρι και στο +27, έπεσε για λίγο και κάτω από τους 20 πόντους, λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου (61-42 στο 30’).

Η εικόνα στο 4ο δεκάλεπτο δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει μόνο την παραγωγική εμφάνιση του Παπαγιάννη, που τελείωσε το ματς με 18 πόντους και τις εμπειρίες που αποκόμισε ο «Βενιαμίν», Λευτέρης Μαντζούκας. Οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να περιμένουν πολλά περισσότερα, τελειώνοντας το ματς με ένα (!) εύστοχο τρίποντο, με τον Γιασικεβίτσιους να επιβεβαιώνεται για τις δηλώσεις του περί λυπηρής περιόδου που διανύει το «Τριφύλλι»...

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 45-25, 63-42, 86-60

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0