Basket Talk

Επιτέλους νίκη για τον σοβαρό Προμηθέα, στο Eurocup. 84-77 επί της Μπουργκ στην Πάτρα (video)

Επιτέλους νίκη για τον σοβαρό Προμηθέα, στο Eurocup. 84-77 επί της Μπουργκ στην Πάτρα (video)
Ο Προμηθέας, σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για την Ευρωπαϊκή του πορεία στο Eurocup, επικράτησε της Γαλλικής Μπουργκ στην Πάτρα, με 84-77, ανεβαίνοντας στις 3 νίκες και διατηρώντας τις ελπίδες του για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. 

Ο Προμηθέας που προερχόταν από 5 σερί ήττες, υποδέχτηκε για την 12η αγωνιστική του Eurocup, την Μπουγκ με στόχο τη νίκη - ρεβάνς για τη συντριβή του στη Γαλλία στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης με 92-62. Οι Πατρινοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς-νωρίς με 7-0. Οι Γάλλοι επανήλθαν και μείωσαν, όμως με τον Γκίκα να μοιράζει και τους Αγραβάνη και Χαντ να σκοράρουν, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν ένα ελαφρύ προβάδισμα (22-19 στο 10’).

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, με τους παίκτες του να βγάζουν ωραίες συνεργασίες (13-7 οι ασίστ στο ημίχρονο), παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ. Οι φιλοξενούμενοι όμως έβρισκαν τις απαντήσεις και τον τρόπο να παραμένουν κοντά στο σκορ, με το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο να είναι ντέρμπι και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 5 πόντους υπέρ του Προμηθέα (39-34 στο 20’).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο 3ο δεκάλεπτο. Η Μπουργκ παρέμεινε ανταγωνιστική και με μια μικρή αντεπίθεση στις αρχές του ημιχρόνου, κατάφερε να προηγηθεί (41-42 στο 22’), όμως ο Προμηθέας επέστρεψε άμεσα, βρήκε λύσεις και κυρίως μέσα από την επίθεση επέστρεψε σε θέση οδηγού, επαναφέροντας τη διαφορά στα… συνήθη επίπεδα και κοντά στους 5 πόντους (58-53 στο 28’).

Στο κομβικό για το φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι του Προμηθέα, 4ο δεκάλεπτο, οι Πατρινοί εμφανίστηκαν αποφασισμένοι, πηγαίνοντας γρήγορα στο +9 (64-55 στο 31’). Όμως οι Γάλλοι έχοντας μπροστάρη τον Τζάκορι Γουίλιαμς που ανέβηκε τρομερά στο 2ο ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 25 πόντους, δεν έδειχναν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν. Μείωσαν ξανά στους 4 (64-60 στο 33’) και ξανά στους 3 (71-68 στο 36’). Ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του δεν πανικοβλήθηκαν, παρέμειναν συγκεντρωμένοι και με σερί 5-0 έβαλαν ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες της Μπουργκ για διπλό. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Χαντ και Ρέι με 18 πόντους έκαστος. Εξαιρετικός και ο Γκίκας που αν και δεν σκόραρε, μοίρασε 10 ασίστ!

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 39-34, 60-55, 84-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0