Basket Talk

Πάλεψε μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Τζέιμς «έκλεψε» το ροζ φύλλο από το ΟΑΚΑ (91-83)

Πάλεψε μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Τζέιμς «έκλεψε» το ροζ φύλλο από το ΟΑΚΑ (91-83)

Ο Παναθηναικός γνώρισε ακόμη μια ήττα (91-83) στην Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά από τη Μονακό. Ο Μάικ Τζέιμς μπορεί να μην ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, αλλά την έκλεισε -σίγουρα- με τον καλύτερο τρόπο, ολοκληρώνοντας με 29 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Μονακό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Μπορεί ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Νταρίλ Μέικον να επέστρεψαν στην διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη, αλλά ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε στη διάθεση του τον αρχηγό του «τριφυλλιού», Ιωάννη Παπαπέτρου. Από την άλλη μεριά η Μονακό δεν είχε στη διάθεση της τον Βέστερμαν

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με μεγάλη διάθεση την αναμέτρηση, με τον Νεμάνια Νέντοβιτς και τον Οκάρο Ουάιτ να βγάζουν πολύ ένταση. Παίζοντας σκληρή άμυνα, «κλείδωσε» τον Μάικ Τζέιμς αποσυντόνισε τη Μονακό, η οποία όμως είχε πολυφωνία στην επίθεση. Ο Νταρίλ Μέικον έδειξε την διάθεση του, παρά το διάστημα της απουσίας του. Το «τριφύλλι» πήρε μια διαφορά ασφαλείας και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 27-19

Με κάποια επιθετικά ριμπάουντ, η Μονακό παρέμεινε κοντά στο σκορ, παρά την επιθετική της δυστοκία. Μερικά αβίαστα λάθη ήταν αρκετά για να χαλάσουν τον ρυθμό των «πράσινων», οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο νωθρά και έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους να πάρουν το προβάδισμα! Η επαναφορά του Νέντοβιτς στο παρκέ δημιούργησε αναταραχή εκ νέου στην άμυνα της ομάδας του Τζόρτζεβιτς. Με την επιθετική του μαεστρία πέτυχε έδωσε ενέργεια και ζωντάνια στον Παναθηναϊκό. Η Μονακό εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδυναμία του Παναθηναϊκού και λίγο μετά τα μέσα τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου η διαφορά έγινε διψήφια για πρώτη φορά στο παιχνίδι (45-35)! Παρόλα αυτά με την υπογραφή του Μέικον, ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά του σκορ και η ανάπαυλα τον βρήκε 7 πόντους πίσω (42-49). 

Η αμυντική δυσλειτουργία για την ομάδα του Πρίφτη, συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού επιτρέποντας στη Μονακό να πάρει εύκολα επιθετικά ριμπάουντ και να τελειώσει εύκολα φάσεις από την καρδιά της ρακέτας με κύριο στόχο τον Μοτιεγιούνας. Με συγκέντρωση και συνέπεια σε άμυνα και επίθεση, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο σκορ, βγάζοντας ενέργεια, ενώ τα επτά επιθετικά ριμπάουντ της τρίτης περιόδου ήταν το μήνυμα της ομάδας πως δεν τα παρατάει. 

Στο πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου οι δύο ομάδες πάλεψαν… σώμα με σώμα, αλλά οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που μπόρεσαν να βάλουν ενέργεια και νεύρο στο παιχνίδι τους. Με ένα σερί 8-0 πήραν και πάλι «κεφάλι» στο σκορ, με τον Μάικ Τζέιμς να μοιάζει ασταμάτητος. Με 16 συνεχόμενους προσωπικούς πόντους και σουτ από το… σπίτι του «σκότωσε» τους πράσινους.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 42-49, 61-65, 83-91.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0