Basket Talk

Ρεσιτάλ... αστοχίας στο Λαύριο, δραπέτευσε ο ΠΑΟΚ με 59-61! (video)

Ρεσιτάλ... αστοχίας στο Λαύριο, δραπέτευσε ο ΠΑΟΚ με 59-61! (video)
Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο ΠΑΟΚ από το Λαύριο σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, που εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι με τον Ζερμέιν Λοβ να το κρίνει στο τέλος.

Σε ένα ματς με πολλή ένταση, χαμηλό σκορ, δυνατές μονομαχίες και τραγικά ποσοστά… αστοχίας (5/27 τρίποντα το Λαύριο, 4/24 οι φιλοξενούμενοι,, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «δραπετεύσει») από την έδρα του Λαυρίου, με 59-61. Οι διαιτητές σε πολλές περιπτώσεις έκαναν τα στραβά μάτια, επιτρέποντας τις επαφές και το σκληρό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να παθαίνουν εκατέρωθεν «μπλακ άουτ» με τον μομέντουμ να αλλάζει συνεχώς χέρια!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Λαύριο να δείχνει τη διάθεση να πάρει τα ηνία ελέγχοντας τον ρυθμό αλλά και την… εναέρια κυκλοφορία. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας τον Σμιθ να την οδηγεί επιθετικά με 10 πόντους σε ισάριθμα λεπτά, εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ, και τον άφησε μόλις στους 15 πόντους (21-15 στο 10’).

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν σχεδόν 3,5 λεπτά να πετύχουν καλάθι στο 2ο δεκάλεπτο, με τον ΝτιΛέο να... σπάει τελικά το ρόδι με τρίποντο από τη γωνία για να σταματήσει το 12-0 σερί που έτρεχαν οι γηπεδούχοι από το τέλος του 1ου δεκαλέπτου. Όμως το Λαύριο που ξεκίνησε «καυτό» τη 2η περίοδο, ξαφνικά σίγησε επιθετικά, μην μπορώντας να αξιοποιήσει τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που του χάριζε η «ασπρόμαυρη» άμυνα. Πολλές βεβιασμένες ενέργειες και χαμένα μακρινά σουτ, έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν άμεσα από το -14 που είχαν βρεθεί (32-18 στο 14’) και με τρίποντο του Γιάνκοβιτς να μειώσουν στους 3 λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου (32-29 στο 18’)!

Το «μπλακ άουτ» των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο, φτάνοντας τα 8,5 συνεχόμενα λεπτά χωρίς πόντο! Στο διάστημα αυτό ο Δικέφαλος έτρεξε δικό του 17-0 σερί!  Εκεί έκανε την εμφάνισή του ο Βασίλης Μουράτος, ο οποίος «ξεκόλλησε» επιθετικά την ομάδα του προσφέροντας σκορ και ασίστ. Ο Έλληνας πλεϊμέικερ πήρε στις πλάτες του το Λαύριο απαντώντας στα συνεχόμενα εύστοχα σουτ μέσης απόστασης του Ζερμέιν Λοβ, που είχαν βάλει τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού.

Το 4ο και καθοριστικό δεκάλεπτο ξεκίνησε με το Λαύριο να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, (52-44 στο 31’). Τότε όμως «ξύπνησε» ο Ντέιβιντ ΝτιΛέο και με 7 συνεχόμενους δικούς του πόντους, έφερε τις 2 ομάδες στον πόντο και το ματς στην… κόψη του ξυραφιού. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες έδειξαν εξαιρετικά αγχωμένες, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και τα 24 δευτερόλεπτα των εκατέρωθεν επιθέσεων να λήγουν διαρκώς! Κανείς δεν μπορούσε να σκοράρει, εκτός από τον Λοβ, που στάθηκε στον αέρα και 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, άλλαξε το 59-59 που έμοιαζε σχεδόν… κολλημένο στο ταμπλό, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του!

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 32-31, 48-44, 59-61

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0