Basket Talk

Ξέσπασμα και νίκη για τον Κολοσσό που «διέλυσε» τη Λάρισα 93-75! (video)

Ξέσπασμα και νίκη για τον Κολοσσό που «διέλυσε» τη Λάρισα 93-75! (video)

Ο Κολοσσός Ρόδου με κορυφαίους τους Φλόιντ και Μαργαρίτη… σκότωσαν τη Λάρισα στην τέταρτη περίοδο με ένα μοναδικό ξέσπασμα!

Ο Κολοσσός υποδέχτηκε τη Λάρισα στη Ρόδο, ρίχνοντας την αυλαία του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ανέπτυξαν νωρίς διαφορά στο σκορ, αλλά οι Θεσσαλοί επέστρεψαν άμεσα και στο δεύτερο ημίχρονο έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα μέχρι και την τέταρτη περίοδο. Εκεί που… γυάλισε το μάτι του Κολοσσού και με ένα σερί 19-3, αφόπλισε τη Λάρισα και έφτασαν στην νίκη δίνοντας τα πειστήρια για την βαθμολογική τους κατάταξη!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με υψηλό ρυθμό από τις δύο ομάδες. Μάλιστα στα μέσα της πρώτης περιόδου στον αγώνα πέρασε ο Μπέρζινς, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Λάρισας. Ο Κολοσσός δεν έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν… κεφάλι στο σκορ και διατήρησε μια μικρή διαφορά μέχρι και τη λήξη του δεκαλέπτου!

Πρώτο προβάδισμα στον αγώνα για τους φιλοξενούμενος (24-23) ήρθε στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς οι Θεσσαλοί μπήκαν με υψηλό τέμπο σε άμυνα και επίθεση, θέλοντας να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά. Παρόλα αυτά, ο Κολοσσός πήρε πίσω το προβάδισμα επιλέγοντας κοντινές εκτελέσεις. Λίγα λεπτά (2:21) πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, μάλιστα, πήρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια διαφορά (41-30) με ένα τρίποντο του Κένι Ουίλιαμς! Κάπως έτσι οι Ροδίτες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με διαφορά 5 πόντων (43-38), αφού οι Λάρισα διέτρεξε ένα σερί 8-0.

H Λάρισα επανήλθε με… σπασμένα τα φρένα και εκείνη έκανε σερί 8-0, γεγονός που της έδωσε το «πάνω χέρι» στο σκορ. Ο σκληροτράχηλος Κολοσσός δεν την άφησε να διευρύνει τη διαφορά της όμως και ο αγώνας έγινε «ροντέο» εκατέρωθεν.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα ξέσπασμα του Κολοσσού (19-3) που έβαλε μπροστά την ομάδα του Ηλία Καντζούρη και έδωσε τον απόλυτο έλεγχο στους Ροδίτες, με την υπογραφή των Φλόιντ και Μαργαρίτη φαρδιά-πλατιά, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση! Οι γηπεδούχοι… σκότωσαν τη Λάρισα καθώς οι 15 πόντοι διαφοράς, έκαναν την ανατροπή να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο Κολοσσός πήρε τη νίκη και έκοψε το σερί 3 νικών της Λάριστα με 93-75!

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 43-38, 65-66, 93-75.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0