Basket Talk

Πέμπτη διαδοχική ήττα στο Eurocup για τον Προμηθέα, έχασε με 81-62 από την Γκραν Κανάρια (video)

Πέμπτη διαδοχική ήττα στο Eurocup για τον Προμηθέα, έχασε με 81-62 από την Γκραν Κανάρια (video)
Το πάλεψε για ένα ημίχρονο, αλλά αστοχία και λάθη δεν επέτρεψαν στον Προμηθέα Πάτρας να διεκδικήσει κάτι από το εκτός έδρας ματς με τη Γκραν Κανάρια
Μετρήθηκε και βγήκε λίγος για πέμπτη διαδοχική αναμέτρηση του Eurocup ο Προμηθέας Πάτρας. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου κατέρρευσε ολοκληρωτικά στο τρίτο δεκάλεπτο και τελικά ηττήθηκε με 81-62 από την Γκραν Κανάρια, στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 11η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι Αχαιοί υπέπεσαν συνολικά σε 18 λάθη, ενώ τελείωσαν την αναμέτρηση με μόλις 3/20 τρίποντα, νούμερα που, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Κάπως έτσι οι Ισπανοί βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-2 και «έπιασαν» στην κορυφή της βαθμολογίας τη Βαλένθια (8-3), ενώ η ελληνική ομάδα παραμένει ουραγός με ρεκόρ 2-8. 

Η ασφυκτική άμυνα του Προμηθέα, με οδηγό τον Τζεράι Γκραντ (2 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα), ήταν αυτή που ξεχώρισε στην πρώτη περίοδο, ωστόσο, η μεγάλη αστοχία (5/11 δίποντα) ιδίως από την περιφέρεια (0/5 τρίποντα) δεν επέτρεψε στους Πατρινούς να πάρουν κεφάλι στο σκοράρισμα. 

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα φάουλ που κέρδισαν από τη Γκραν Κανάρια στη δεύτερη περίοδο, για να προσπεράσουν με 24-22 (14'), Στα μέσα του δεκαλέπτου πέτυχαν δε και το πρώτο τους τρίποντο, μετά από έξι άστοχες προσπάθειες, με τον Κέντρικ Ρέι να δίνει αέρα πέντε πόντων (29-24, 15'). Όμως οκτώ πόντοι δια χειρός Ντίλαν Ένις βοήθησαν τους γηπεδούχους να πλησιάσουν στο καλάθι (38-36) προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. 


Πέντε μαζεμένα λάθη από την ομάδα του Ηλία Ζούρου μετά την ανάπαυλα έδωσαν την ευκαιρία στην Γκράνκα να τρέξει επιμέρους σερί 11-0 και να διαμορφώσει το 43-42 (23') σε 54-42 (28'). Η ελληνική ομάδα έμοιαζε ανύμπορη να βρει την επαφή της με το καλάθι, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας μόλις 7 πόντους, με 2/11 σουτ εντός πεδιάς! Σαν να μην έφτανε αυτό κατέρρευσε και η καλή της άμυνα, αφού στο ίδιο διάστημα δέχτηκε 24 πόντους. 

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με ένα σερί 7-0 των Πατρινών που πλησίασαν σε 60-52 (32') και ανάγκασαν τον Πορφί Φισάκ να καλέσει εσπευσμένα time out. Το εν λόγω ξέσπασμα δεν είχε την απαιτούμενη συνέχεια, ο Προμηθέας πέταξε αλλεπάλληλες ευκαιρίες για σκορ στα σκουπίδια και κάπως έτσι γνώρισε την 8η φετινή του ήττα στο Eurocup. Για τους νικητές, πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν ο Ντίλαν Ένις, ενώ από πλευράς ηττημένων διασώθηκαν οι Ντάριο Χαντ (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Κέντρικ Ρέι (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ). 

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 36-38, 60-45, 81-62

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0