Basket Talk

«Τρελαίνει κόσμο» η Λάρισα, 89-84 τον Ιωνικό στη Νίκαια για την τρίτη συνεχόμενη νίκη της!

«Τρελαίνει κόσμο» η Λάρισα, 89-84 τον Ιωνικό στη Νίκαια για την τρίτη συνεχόμενη νίκη της!

Ντέρμπι ουραγών στο Κλειστό Γυμναστήριο «Πλάτωνας», με τους Λαρισαίους να παίρνουν τη νίκη και να φτάνουν τις 4 έναντι των 3 του Ιωνικού, σε ένα ματς μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και αρκετά κομβικό για την υπόθεση παραμονή στην Basket LeagueΟ Στεφάν Μούντι οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην παραμονή... Επεισόδιο μεταξύ Τζέρμαν και Σεγκούρα, με τον Αμερικανό να μην παίζει λεπτό στην 4η περίοδο!

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, που εξελιχθηκε σε θρίλερ, η Λάρισα επικράτησε του Ιωνικού με 89-84, πετυχαίνοντας 3η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από 7 αλλεπάληλες ήττες! Μετά τον Άρη και τον Απόλλωνα Πάτρας, ήταν η σειρά του Ιωνικού να έρθει αντιμέτωπος με την... αναγέννηση των Θεσσαλών, που με «μπροστάρη» τον Στεφάν Μούντι έκαναν «άλμα» παραμονής. 
 
Οι Νικαώτες ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, με τον Τζέρμαν να δείχνει από νωρίς ότι βρίσκεται σε «καυτό» απόγευμα. Προηγήθηκαν μάλιστα και με διψήφια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο (16-6 στο 5’). Οι Λαρισαίοι με μπροστάρη τον Τζέιλεν Χάντσον κατάφεραν γρήγορα να επανέλθουν και μάλιστα να προηγηθούν με την αρχή του 2ου δεκαλέπτου (23-26 στο 11’).

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, με συνεχείς εναλλαγές και αρκετά δυνατές μονομαχίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα  πολλές κατοχές και αρκετά υψηλό σκορ με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει ή να εδραιώσει ένα σαφές προβάδισμα. Ο Ιωνικός έδειξε να το καταφέρνει όταν προηγήθηκε με 37-31 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη γνώμη, πηγαίνοντας προηγούμενοι στα αποδυτήρια (43-44 στο 20’).

Η 3η περίοδος ανήκε «ολοκληρωτικά» στην ομάδα της Λάρισας, που τρέχοντας επιμέρους σκορ 11-27, κατάφερε όχι μόνο να ξεφύγει στο σκορ, αλλά και να κόψει τα πόδια των γηπεδούχων, που έβλεπαν έναν άμεσο ανταγωνιστή τους να επελαύνει στο γήπεδό τους. Μάλιστα αυτή η κατάσταση έφερε μεγάλο εκνευρισμό και οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά μεταξύ του σταρ του Ιωνικού, Γιουτζίν Τζέρμαν και του προπονητή του Κούρο Σεγκούρα, σε ένα τάιμ άουτ, λίγο πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Έκτοτε μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος δεν ξαναγύρισε στο παρκέ, στερώντας από την ομάδα του το μεγάλο της όπλο. Πρόλαβε πάντως σε 28 λεπτά να πετύχει 20 πόντους!

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του αγώνα, η διαφορά υπέρ της Λάρισας άγγιξε τη μέγιστη τιμή της, καθώς με το ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου, έφτασε μέχρι και τους 21 πόντους (54-75 στο 31’). Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έδειξαν χαρακτήρα, αντιδρώντας και αρχίζοντας να «κατεβάζουν» σιγά σιγά τη διαφορά και να ξαναμπαίνουν στο ματς.

Το ματς στα τελευταία λεπτά ήταν ντέρμπι, με αρκετή ένταση, τους διαιτητές να οδηγούνται συνεχώς στο instant replay και πολλές διαμαρτυρίες εκατέρωθεν. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους, μην αφήνοντας τον Ιωνικό, να πλησιάσει περισσότερο από τους 4 πόντους (79-83 στο 39’). Κορυφαίος για τους νικητές ο Στεφάν Μούντι που τελείωσε το ματς με 26 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Τζέιλεν Χάντσον, με 21 πόντους και κρίσημα σουτ.   

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 43-44, 54-71, 84-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0