Basket Talk

Επαγγελματική νίκη για τον Άρη, 70-56 τον Απόλλωνα Πάτρας με άμυνα από... ατσάλι!

Επαγγελματική νίκη για τον Άρη, 70-56 τον Απόλλωνα Πάτρας με άμυνα από... ατσάλι!

Εύκολο απόγευμα για τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, που παίζοντας άμυνα για «σεμινάριο» καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, επικράτησε με άνεση του Απόλλωνα Πάτρας με 70-56.

Οι κίτρινοι, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την συντριπτικά υπέρ τους παράδοση ως γηπεδούχοι, με την προϊστορία να θέλει τις δύο ομάδες να έχουν παίξει 33 φορές στην έδρα του Άρη, από καταβολής Α’ Εθνικής και τους Πατρινούς να μετρούν μόλις 1 νίκη τα τελευταία 50 χρόνια!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν, με τον Ντέιβις να σημειώνει γρήγορα 6 πόντους στο ξεκίνημα. Οι Αρειανοί με πολύ «σφιχτή» άμυνα που έφερνε κλεψίματα, έτρεξαν ένα σερί 11-0, μετατρέποντας το 2-6 σε 13-6 και παίρνοντας τα ηνία του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το ρυθμό και όσο οι βασικοί τους βρίσκονταν στο παρκέ, διατηρούσαν μια μικρή διαφορά κοντά στους 5 πόντους. Οι άμυνες στο πρώτο ημίχρονο είχαν τον πρώτο λόγο, με ωφελημένη την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Ο Γουίλιαμς με τρίποντο λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης, ανάγκασε τους Πατρινούς, παρά τη μεγάλη προσπάθεια του 2ου δεκαλέπτου, να πάνε στα αποδυτήρια ευρισκόμενοι στο -9 (39-30 στο 20’).

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να επανέρχεται αποφασισμένος να «ξεμπερδέψει» γρήγορα με την υπόθεση νίκη. Δεχόμενος μόλις 2 πόντους σε 4 λεπτά, αύξησε την υπέρ του διαφορά στους 14 (46-32 στο 24’). Ο Απόλλων έκανε μια προσπάθεια αντεπίθεσης, όμως η καλή άμυνα του Άρη και ο πλουραλισμός στην επίθεση, επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να μπουν στην τελική ευθεία του αγώνα, έχοντας «μαξιλαράκι ασφαλείας» της τάξεως των 10 πόντων.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο 4ο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν πλήρως το ρυθμό, να διασφαλίζουν τα ριμπάουντ και κρατώντας πολύ χαμηλά τα «ατού» των Πατρινών να φτάνουν σε μια «επαγγελματική» νίκη. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να έχει βλέψεις για τη νίκη ο Απόλλωνας, πετυχαίνοντας μόλις 10 πόντους στην τελική ευθεία του αγώνα. Σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκαν οι Αμερικανοί των γηπεδούχων, με τον Χάνλαν να έχει 18 πόντους, τον Κέλι ισάριθμους πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Γουίλιαμς να έχει 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 39-30, 56-46, 70-56

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0