Basket Talk

Και κρίμα και άδικο. Ο Μοερμάν «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό (82-81) με τρίποντο νίκης (video)

Και κρίμα και άδικο. Ο Μοερμάν «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό (82-81) με τρίποντο νίκης (video)

Ε, ναι. Και κρίμα, για την προσπάθεια, και άδικο για τον τρόπο που ήρθε η ήττα αλλά και για το άνευ προηγουμένου σφύριγμα του Ντάνι Ιερεθουέλο που με το έτσι θέλω χρέωσε με τεχνική ποινή τον Πρίφτη στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς.

Ο Παναθηναϊκός αν μη τι άλλο άξιζε κάτι καλύτερο. Παίζοντας δίχως τον βασικό του σέντερ, πρώτο ριμπάουντερ και 2ο μπλοκέρ της Ευρωλίγκα, Γιώργο Παπαγιάννη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές στάθηκε περήφανα και ήταν μπροστά στο σκορ ρίχνοντας την αντίπαλό του στα σχοινιά μέχρι λίγο πριν το φινάλε.

Οι πράσινοι μετά από ένα αμφίρροπο για 35 λεπτά ματς με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα ματς και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν με 8 πόντους στη 2η περίοδο (22-14) και με 5 στις αρχές της 4ης (67-62) έβγαλαν καρδιά και τσαμπουκά. Με τον Οκάρο Ουάιτ να κάνει το καλύτερο φετινό του παιχνίδι (μέχρι εκείνο το σημείο) και καλάθια των Νέντοβιτς και Παπαπέτρου, ισοφάρισαν 69-69 και προσπέρασαν 76-73 στο 35’13’’.

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα έχασαν όχι μία αλλά τρεις ευκαιρίες (0/2 σουτ Ουάιτ, άστοχο τρίποντο Παπαπέτρου) να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο. Ο Μοερμάν μείωσε 75-76 και στη συνέχεια με ένα σφύριγμα-ντροπή για τη διοργάνωση ο Ισπανός διαιτητής Ντάνι Ιερεθουέλο έδωσε με το έτσι θέλω τεχνική ποινή στον Πρίφτη επειδή πάτησε με το ένα πόδι στον αγωνιστικό χώρο σε μία ανύποπτη στιγμή! Η Εφές ισοφάρισε 76-76 και έκανε το ίδιο με τον Μίτσιτς ύστερα από βολές του Νέντοβιτς.

Ο Μέικον 1’11’’ πριν το φινάλε με τζαμπ σουτ από τα δύο μέτρα έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 80-78 και ο Ντάνστον αμέσως μετά με 1/2 βολές μείωσε 80-79 για τους γηπεδούχους. Ο Μέικον αστόχησε στα 28’’ όπως και ο Μίτσιτς στα 15’’ (φτάνοντας στα 0/7 τρ΄θποντα) αλλά ο (μοιραίος στο φινάλε) Οκάρο Ουάιτ που πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ στα 17’’ είχε 1/2 βολές κρατώντας ζωντανή την Εφές.

Στην τελευταία επίθεση της τουρκικής ομάδας η άμυνα του Παναθηναϊκού άγγιξε το τέλειο ντουμπλάροντας τον Μίτσιτς ο οποίος όμως με μία πολύ δύσκολη πάσα βρήκε στη γωνία τον Πλάις, αυτός έδωσε αμέσως στον αφύλαχτο Μοερμάν ο οποίος δεν λάθεψε στο πιο κρίσιμο ματς της βραδιάς γράφοντας σχεδόν με τη λήξη το τελικό 82-81.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Γιάννης Ψαράκης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0