Basket Talk

Στη Euroleague το μήλο πέφτει κάτω απ' τη μηλιά. Από τους Σαμπόνις και τους Ντόνσιτς, στους... Ρισασέ!

Στη Euroleague το μήλο πέφτει κάτω απ' τη μηλιά. Από τους Σαμπόνις και τους Ντόνσιτς, στους... Ρισασέ!
Η Euroleague από ότι φαίνεται είναι... οικογενειακή υπόθεση, με τις περιπτώσεις πατεράδων και γιων που έχουν αμφότεροι αγωνιστεί στη διοργάνωση να αυξάνονται, μετά την 1η Ευρωπαϊκή συμμετοχή του Ζακαρί Ρισασέ στην ήττα της Βιλερμπάν από τη Μονακό. Ο πιτσιρικάς φέρει το επίθετο ενός παλιού μας γνώριμου που είχε περάσει από τα μέρη μας στην αρχή της χιλιετίας... Ποιοί ήταν όμως οι προηγούμενοι που έγραψαν το όνομά τους σε αυτή την ιδιαίτερη λίστα;

Ο Ζακαρί Ρισασέ, έκανε χθες το ντεμπούτο του στη Euroleague με τη φανέλα της Βιλερμπάν, στον εξ’ αναβολής αγώνα με τη Μονακό, σε ηλικία μόλις 16 ετών 9 μηνών και 10 ημερών! Αν σας θυμίζει κάτι το επίθετό του, είναι γιατί πρόκειται για τον γιο του Στεφάν Ρισασέ, παλιού παίκτη του Ολυμπιακού, που είχε περάσει από το Λιμάνι στις αρχές του 2000. Με αφορμή την περίπτωση του Γάλλου, το BN Sports σας θυμίζει περιπτώσεις οικογενειών που έχουν περάσει από τα παρκέ της Euroleague, με τη συμμετοχή πατέρα και γιού!

Σωτήρης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σημείωνε τους πρώτους του πόντους στην Euroleague, ως παίκτης του Ολυμπιακού και αντίπαλο τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ. Ο πατέρας του Σωτήρης τον παρακολουθούσε βουρκωμένος από την κερκίδα, προσπαθώντας να τον εμψυχώσει, ώστε να ευστοχήσει στις βολές. Ο ίδιος είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση τη 2ετία 2003-2005 με τη φανέλα της ΑΕΚ.
nikolaidis.jpg

Ντούσαν και Τρίσταν Βούκσεβιτς

Ο μικρός Τρίσταν Βούκσεβιτς πριν από 4 χρόνια, πήρε το ταλέντο του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και φόρεσε τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης. Μέχρι στιγμής δικαιώνεται πλήρως για αυτή του την απόφαση, κερδίζοντας συνεχώς χρόνο στα πλάνα του Πάμπλο Λάσο και δηλώνοντας ευθαρσώς με την παρουσία του, ότι θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια. Και πώς να μην το κάνει, όταν «κουβαλάει» τα γονίδια του μεγάλου Ντούσαν Βούκσεβιτς που έπαιξε μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό, Ρεάλ Μαδρίτης, Ολύμπια Μιλάνο και Βίρτους Μπολόνια, με καριέρα από τα τέλη των 90s μέχρι και μια δεκαετία πίσω.

Βασίλι και Σεργκέι Καράσεφ

Ο Σεργέι Καράσεφ, μετά από ένα όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, επέστρεψε στην Ευρώπη το 2016 για χάρη της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο διεθνής Ρώσος σούτινγκ γκάρντ, είναι γιος του βετεράνου μπασκετμπολίστα και νυν προπονητή, Βασίλι Καράσεφ, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη Euroleague, τη σεζόν 2001-02 με την Ουράλ Γκρέιτ.

Άρβιντας και Ντομάντας Σαμπόνις

Όταν ο Ντομάντας Σαμπόνις ξεκινούσε την καριέρα του, λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να προσεγγίσει στο ελάχιστο τον θρυλικό πατέρα του. Σήμερα αυτό δεν φαντάζει ως κάτι ουτοπικό, με τον Λιθουανό να είναι ένας από τους πιο κυριαρχικούς ψηλούς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Πριν αναχωρήσει για το ΝΒΑ είχε προλάβει να πάρει μια γεύση από «devotion», καθώς αγωνίστηκε στην Ουνικάχα Μάλαγα, τη σεζόν 2013-14. Ο μεγάλος Άρβιντας έχει γράψει ιστορία στην Ευρώπη με τις φανέλες των Ζαλγκίρις και Ρεάλ Μαδρίτης.

Σάσα και Λούκα Ντόνσιτς

Είναι από τις περιπτώσεις που ο γιος φάνηκε ότι θα ξεπεράσει τον πατέρα, από τα πολύ πρώιμα στάδια της καριέρας του και αυτ όντως συνέβη. Οι συστάσεις για τον Λούκα Ντόνσιτς είναι πλέον περιττές, με τον Σλοβένο να προλαβαίνει να κατακτήσει τα πάντα στην Ευρώπη, με τη φανέλα της Ρεάλ, πριν μετακομίσει το «διαγαλαξιακό» του ταλέντο στο ΝΒΑ για να αποτελέσει τον ηγέτη των Ντάλας Μάβερικς και διάδοχο του Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο πατέρας Σάσα έχει καταγράψει στη Euroleague 13 συμμετοχές, την περίοδο 2007-08, με την Ολίμπια Ουνιόν.
img_jihuguet_20170913-185133_imagenes_md_otras_fuentes_doncic_family-kkFH-U431263717551WsB-980x554MundoDeportivo-Web.jpeg

Φερντινάντο και αφοί Αλεσσάντρο και Στέφανο Τζεντίλε

Η μοναδική περίπτωση μέχρι στιγμής που ο πατέρας έχει δει και τους δυο του γιους να αγωνίζονται στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο Φερντινάντο Τζεντίλε έχει αγωνιστεί στη Euroleague με τη φανέλα της Μοντεπάσκι Σιένα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο Αλεσάντρο, παρά την καθοδική πορεία των τελευταίων ετών, έχει μεγαλουργήσει στη διοργάνωση με την Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας και ένα σύντομο πέρασμα από την Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού. Τρεις συμμετοχές στη Euroleague, με την Αρμάνι έχει καταγράψει και ο Στέφανο, την σεζόν 2007-08.
1981933-41634147-2560-1440.jpg
Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0