Basket Talk

Παράσταση για έναν ρόλο στην Πάτρα, 90-48 ο Παναθηναϊκός τον Απόλλωνα!

Παράσταση για έναν ρόλο στην Πάτρα, 90-48 ο Παναθηναϊκός τον Απόλλωνα!
Άλωσε την «Περιβόλα» ο Παναθηναϊκός, υποχρεώνοντας τον Απόλλωνα σε ήττα με 90-48, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League
Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής στην Πάτρα με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί του Απόλλωνα με το εμφατικό 90-48, στο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μετράει πια 9 διαδοχικές νίκες, έπειτα από την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη, την ώρα που το σύνολο του Νίκου Βετούλα έχει ρεκόρ 4-7. 

Οι νικητές είχαν καρέ διψήφιων παικτών, με πρώτο και καλύτερο τον Νεμάνια Νέντοβιτς που μέτρησε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Ντεζόν Ντέιβις με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 τελικές πάσες, μία τάπα και ένα κλέψιμο.

Το 9-2 υπέρ του Παναθηναϊκού στο 4' έγινε 12-12 στο 7', όμως η είσοδος του Νεμάνια Νέντοβιτς έδωσε... φτερά στους «πράσινους», που έκλεισαν το δεκάλεπτο με 23-16, έπειτα από δύο τρίποντα του Σέρβου, δύο λέι απ του Λευτέρη Μποχωρίδη και ένα του Βασίλη Καββαδά.  

Το σερί έφτασε στο 18-0 και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 37-16 στο 14'30". Μετά από έξι άκαρπα λεπτά, ο Απόλλωνας συνδέθηκε και πάλι με το καλάθι δια χειρός Γιάννη Μολφέτα, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, με δέκα νέους αναπάντητους πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στις παρυφές των 30 πόντων (47-18) δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα. Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ μόνο από τους βασικούς τους παίκτες, ενώ το «τριφύλλι» πήρε 29 ολόκληρους πόντους από όσους ήρθαν από τον πάγκο. 

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη, κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος. Ο Ντεζόν Ντέιβις προσέφερε κάποιες όμορφες φάσεις κοντά στο καλάθι, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης σημείωσε ένα τρίποντο από τα 7.5 μέτρα στο φινάλε της τρίτης περιόδου και διαμόρφωσε το 68-37. 

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν διάφορα σχήματα και συστήματα ενόψει και της συνέχειας. Να υπογραμμίσουμε τέλος ότι ο Απόλλωνας δεν είχε στη διάθεσή του τους νεοποκτηθέντες Ελάιζα Μήτρου Λονγκ και Τρε Μακλίν

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 23-47, 37-68, 48-90

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0