Basket Talk

Περιστέρι - ΑΕΚ 101-81: Τα είχε... όλα η Ένωση, της ήρθε και η κατοστάρα για «κερασάκι»! (video)

Περιστέρι - ΑΕΚ 101-81: Τα είχε... όλα η Ένωση, της ήρθε και η κατοστάρα για «κερασάκι»! (video)
«Εκκωφαντική» νίκη για το Περιστέρι, απέναντι στην ΑΕΚ που δεν σταματάει να αντιμετωπίζει προβλήματα εντός και... εκτός γηπέδου, με 101-81. 

Μεγάλη μάχη έγινε στο Περιστέρι, με την ΑΕΚ να εμφανίζεται χωρίς το μεγάλο της αστέρι Μπράιαν Ανγκόλα, μετά το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να παίζουν την... κολοκυθιά.

Η Ένωση, που φέτος έχει αναγκαστεί να τα βάλει και με… τα κακά της μοίρας της, ηττήθηκε από το μαχητικό Περιστέρι με 101-81, που πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος μετρούσε 3 συνεχόμενες ήττες. Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς πήρε μια άτυπη ρεβάνς από την Ένωση για την ήττα – αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ, προσφέροντάς θέαμα και πολύ γρήγορο ρυθμό στο ματς. Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με το σκορ να πηγαίνει αρκετά ψηλά, δείγμα της εξαιρετικής ευστοχίας τους και της διάθεση να «τρέξουν» στο παρκέ (28-25 στο 10’).

Στο 2ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν άκρως αποφασιστικοί και με μεγάλη ευστοχία από την περίμετρο πήραν ένα ισχυρό προβάδισμα στο σκορ, ακόμα και με 13 πόντους (29-42 στο 15’). Σε εκείνο το σημείο ο… φρενήρης ρυθμός άρχισε να καταλαγιάζει, με τους «Κιτρινόμαυρους» να το εκμεταλλεύονται για να μειώσουν κάπως τη διαφορά, πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου (43-36 στο 17’).

Ο Τόμας Γκιέλο εμφανίστηκε «καυτός» στο ντεμπούτο του με το Περιστέρι, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του με 14 πόντους μόνο στο 1ο ημίχρονο, με τον διεθνή Πολωνό να δείχνει ότι θα είναι από τις προσθήκες που έγιναν τον καιρό της… αδράνειας λόγω κορονοϊού και θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον…

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε διαγωνισμό τριπόντων και… τεχνικών ποινών με νικητές τους γηπεδούχους, που ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς στη μέγιστη μέχρι εκείνο το σημείο τιμή της και τους 18 πόντους (71-53 στο 27’).

Ο Μίλαν Τόμιτς, που είχε για πρώτη φορά στο πλευρό του τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, στο ντεμπούτο του ως βοηθός προπονητή, είδε τους παίκτες του να μπαίνουν στην τελική ευθεία του αγώνα έχοντας τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης με τη διαφορά να περιστρέφεται στις «παρυφές» των 20 πόντων. Οι φιλοξενούμενοι είδαν το νέο τους απόκτημα Άντι Ράουτινς να μένει σε «ρηχά νερά» παίζοντας ξανά μπάσκετ, μετά από σχεδόν δύο χρόνια και τελείωσαν την αναμέτρηση με αρκετά νεύρα. Χαρακτηριστικό ότι ο Έρικ Γκρίφιν αποχώρησε με απευθείας αποβολή, μετά από ένα αψυχολόγητο, βίαιο σπρώξιμο πάνω σε σκριν.


Το Περιστέρι δείχνει να επιστρέφει ανανεωμένο και ανεβασμένο μετά τη διακοπή, την ώρα που η ΑΕΚ καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου…


Τα δεκάλεπτα:
 28-25, 48-39, 76-63, 101-81

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0