Basket Talk

Ηρακλής - Προμηθέας Πατρών 82-95: Εύκολη «απόδραση» από το Ιβανώφειο για τους Πατρινούς, παίζοντας ορθολογικό μπάσκετ (video)

Ηρακλής - Προμηθέας Πατρών 82-95: Εύκολη «απόδραση» από το Ιβανώφειο για τους Πατρινούς, παίζοντας ορθολογικό μπάσκετ (video)
Ο Προμηθέας, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ, δεν επηρεάστηκε από... καθυστερήσεις, διακοπές και εκλάμψεις του «Γηραιού» και απέδρασε εύκολα στο τέλος με το ροζ φύλλο αγώνα, με 82-95 τελικό σκορ. 

Το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Προμηθέα στο Ιβανώφειο, στο πλαίσιο της εξ' αναβολής 12ης αγωνιστικής της Basket League, ξεκίνησε με δεκάλεπτη καθυστέρηση, καθώς όπως αρχικά αναφέρθηκε δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. Βέβαια ο γιατρός της αναμέτρησης σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ στο ημίχρονο, υποστήριξε ότι βρισκόταν κανονικά εκεί απλώς είχε ξεχάσει την ιατρική του ταυτότητα στο αυτοκίνητο την οποία και έφερε άμεσα, πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, χωρίς να γνωρίζει τι οδήγησε τελικά στην δεκάλεπτη καθυστέρηση.

Ο Προμηθέας μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς και κατάφερε να πάρει νωρίς νωρίς διψήφιο προβάδισμα στο σκορ (2-12 στο 4’). Οι Θεσσαλονικείς όμως κατάφεραν γρήγορα να επιστρέψουν μειώνοντας στους 4 λίγο πριν το τέλος του 1ου δεκαλέπτου (14-18 στο 8’).

Με την αρχή του 2ου δεκαλέπτου η άμυνα του Προμηθέα μετατράπηκε σε… γρανίτη και με συνεχόμενα κλεψίματα, κοψίματα και κερδισμένα φάουλ, δεν άφηνε κανένα περιθώριο στους παίκτες του Κώστα Μέξα να βρουν επαφή με το καλάθι (3 πόντους ο Ηρακλής σε 4’40’’). Αυτό οδήγησε τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα και στο +12 των φιλοξενούμενων (19-31 στο 14’). Εκεί έκανε την εμφάνισή του ο Τόνι Ντάγκλας, που με 3 συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα έκλεισε για λίγο την «ψαλίδα» πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου (31-35 στο 17’).

Ο Προμηθέας δεν δυσκολεύτηκε να ανακάμψει φτάνοντας γρήγορα στο +9 (33-42 στο 18’). Σε εκείνο το σημείο είχαμε και 2ο… παρατράγουδο στο ματς, με τους διαιτητές να οδηγούνται στα αποδυτήρια μετά από μια ένταση που παρατηρήθηκε πίσω από τη γραμματεία και τελικά να ζητούν την εκκένωση του γηπέδου. Η 15άλεπτη διακοπή ωφέλησε τους γηπεδούχους που πρόλαβαν σε λιγότερο από 2 λεπτά να ρίξουν τη διαφορά στους 3 (41-44 στο 20’).

Στο 3ο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο Προμηθέας παίζοντας ορθολογικό μπάσκετ και βρίσκοντας τις σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα κοντά στους 5 πόντους. Η άμυνα ζώνης του Ηρακλή ήταν περισσότερο… με τα μάτια, όμως οι Αμερικανοί του, Ντάγκλας και Γκάρετ βρίσκονταν σε καλό απόγευμα, πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ που κρατούσαν την ομάδα τους μέσα στο ματς.

Αυτό δεν συνεχίστηκε και στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς η ομάδα που έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ ανταμείφθηκε (27 ασίστ οι φιλοξενούμενοι, έναντι 10 του Ηρακλή)… Ο Προμηθέας απλοποίησε τα πράγματα στην τελική ευθεία του αγώνα, καθώς ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε επίπεδα 20 πόντων, με τον Ηρακλή να μην μπορεί να αντιδράσει και να αποδέχεται σιγά σιγά την ιδέα της ήττας (67-87 στο 34’). Το μόνο που κατάφερε ο «Γηραιός» ήταν να μειώσει λίγο στο τέλος τη διαφορά, για το τελικό 82-95. Κορυφαίος για τους νικητές ο Δημήτρης Αγραβάνης, που τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.


Τα δεκάλεπτα:
 16-21, 41-44, 62-71, 82-95

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0