Basket Talk

Τα 7 κακά της μοίρας της ΑΕΚ!

Τα 7 κακά της μοίρας της ΑΕΚ!
Μισή σεζόν, επτά μεγάλα προβλήματα για την ΑΕΚ, που δε λέει να ησυχάσει. 
Σχετικά Άρθρα

Το ένα χτύπημα της μοίρας διαδέχεται το άλλο στη φετινή ΑΕΚ, που δεν μπορεί να ησυχάσει από τα προβλήματα και να αφοσιωθεί στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Παρόλο που βρισκόμαστε μόλις στο μέσον της σεζόν, η «Ένωση» έχει κληθεί/καλείται να αντιμετωπίσει επτά δύσκολες, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο, καταστάσεις. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Στέφαν Γέλοβατς

Φυσικά η ιστορία του Στέφαν Γέλοβατς είναι η πλέον τραγική και σοκαριστική από όλες. Ο 32χρονος Σέρβος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και κατέρρευσε μπροστά στους συμπαίκτες του την ώρα της προπόνησης στις 14 Νοεμβρίου 2021. Τελικά, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πατρίδας του στις 5 Δεκεμβρίου 2021, σκορπώντας απέραντη θλίψη, τόσο στην οικογένεια της ΑΕΚ, όσο και στην ευρύτερη μπασκετική κοινότητα.

jelovac.jpg

Μπράιαν Ανγκόλα

Η υπόθεση του Μπράιαν Ανγκόλα εγείρει ανησυχίες, λόγω και του θανάτου του Γέλοβατς. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον Κολομβιανό γκαρντ, που μέχρι στιγμής είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του Στέφανου Δέδα με 14.8 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ κατά μέσο όρο, να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καρδιά, αλλά με τοποθέτησή του στα social media, o μάνατζέρ του ξεκαθάρισε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως ο Ανγκόλα δεν έχει ανακάμψει πλήρως από τον κορωνοϊό. Το ίδιο έπρεξε λίγο αργότερα και η ίδια η ομάδα, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της. Όπως και να έχει, η  απουσία του Ανγκόλα θα είναι κομβική για την ΑΕΚ (σσ. θυμίζουμε ότι αρνήθηκε να τον αφήσει να πάει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, παρά την έντονη επιθυμία της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου), όσο διάστημα χρειαστεί τελικά να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης.

angola_aek_2021.jpg

Μάνι Χάρις

Το καλοκαίρι, παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα ban που βάραιναν την« Ένωση» μέχρι την τελευταία στιγμή, έγιναν κάποιες αρκετά καλές κινήσεις. Μία εξ'αυτών ήταν η επιστροφή του Μάνι Χάρις, η οποία είχε χαροποιήσει ιδιαιτέρως τον Μάκη Αγγελόπουλο. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε κατακτήσει το Basketball Champions League με την ΑΕΚ τη σεζόν 2017-18, αναδεικνυόμενος μάλιστα και MVP της διοργάνωσης. Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ, αφού πριν καλά καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Basket League, ο Χάρις ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιό του και να αποχωρήσει, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. 

manny_harris_aek_2021.jpg

Γιώργος Μπόγρης

Έχοντας περάσει από Παναθηναϊκό, Άρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό (κι άλλες ελληνικές ομάδες) και μετά από μια διετή θητεία στην Ισπανία με την Τενερίφη, ο Γιώργος Μπόγρης επαναπατρίστηκε και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ, όμως ξαφνικά εξαφανίστηκε από το πλάνο. Έχοντας παίξει περίπου 27 λεπτά σε 2 ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Έλληνας σέντερ αρχικά παρκαρίστηκε στον πάγκο κι έπειτα στην εξέδρα.

Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εκπομπή «Pick n'Roll» της Cosmote TV ξεκαθάρισε πως έχουν τα πράγματα, αναφέροντας: «Είμαι σε άδεια με απολαβές από την ΑΕΚ. Είμαι εκτός ροτέισον. Δεν το πετύχαμε αγωνιστικά. Από την ΑΕΚ έχω πολύ καλές εντυπώσεις και βρήκα παιδιά που θα με ακολουθούν σε όλη μου τη ζωή. Όμως με τον κόουτς Δέδα δεν το βρήκαμε καθόλου. Θέλει το πεντάρι με τρίποντο, αλλά εγώ ποτέ δεν είχα τρίποντο. Πρώτη φορά έπαθα φέτος αυτό, να μη θέλω να παίξω για τον προπονητή μου. Οι αξίες που έχω από την οικογένειά μου δεν μπορούν να με κάνουν να ανεχτώ κάποιες συμπεριφορές. Ήταν ίσως ό,τι πιο στενάχωρο αυτό που βίωσα φέτος στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει η άδεια, περιμένω τηλέφωνο αν θα γυρίσω ή όχι. Συνεχίζω να προπονούμαι μόνος μου, ώστε αν γίνει το τηλεφώνημα και επιστρέψω να είμαι 100% έτοιμος. Αυτή τη στιγμή ανήκω περήφανα στην ΑΕΚ, προτεραιότητά μου είναι να γυρίσω εκεί, αλλά αν προκύψει ενδιαφέρον από κάποια ομάδα θα το δούμε».

bogris_aek_2021.jpg

Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ

Παρεμφερές και το σκηνικό με τον Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ που είδε σταδιακά τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται αισθητά και τελικά αποδεσμεύτηκε πέντα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, παρόλο που είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο. Ο Αργεντίνος επέστρεψε τελικά στην Ισπανία και τη Μανρέσα, όπου και αγωνιζόταν προτού μετακομίσει στην Ελλάδα.

vaulet_aek_1.jpg

Ραϊβόντε Ράις/ Τέρανς Φέργκιουσον

Δύο παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα με την προοπτική να ενταχθούν στο ρόστερ της ΑΕΚ και έκαναν κανονικά προπονήσεις στα Άνω Λιόσια, ο Ραϊβόντε Ράις και ο Τέρανς Φέργκιουσον, κατέληξαν τελικά σε άλλες ελληνικές ομάδες, αφού τα ban δεν επέτρεπαν τέτοιες κινήσεις στην «Ένωση».

Ο μεν Ράις υπέγραψε με τον Ιωνικό Νίκαιας στις 10 Δεκέμβρη του 2021 και ο δε Φέργκιουσον ανακοινώθηκε από το Λαύριο στις 14 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ πριν από μερικές ημέρες επέστρεψε στην Αμερική και συνεχίζει την καριέρα του στην G-League, με την ελπίδα να βρει κάποιο 10ήμερο συμβόλαιο στο NBA.

Τα 17 ban

Tέλος, (ή και αρχή αφού πολλά από τα προβλήματα πηγάζουν από εκεί) η ΑΕΚ κατέχει πια το παγκόσμιο ρεκόρ με τα 17 ban που της έχει επιβάλλει η FIBA και της στερούν το δικαίωμα μεταγραφών. Όχι βέβαια όλων, αφού μπορεί να κλείσει παίκτες των οποίων των letter of clearance βρίσκεται στην Ελλάδα, όπως έγινε δηλαδή με τον Αντώνη Κόνιαρη, τον Γιάννη Κουζέλογλου και τον Άντι Ράουτινς που είχε κόψει το μπάσκετ εδώ και δύο χρόνια.  

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0