Basket Talk

Δεν κατάφερε την ανατροπή ο Άρης, έσωσε τη Λάρισα με κομβικό τρίποντο ο Παπαντωνίου! (video)

Δεν κατάφερε την ανατροπή ο Άρης, έσωσε τη Λάρισα με κομβικό τρίποντο ο Παπαντωνίου! (video)

Σε αγώνα… ροντέο εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Λάρισα και τον Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να προσπαθούν να κάνουν την ολική ανατροπή, αλλά ο Νώντας Παπαντωνίου με ένα καθοριστικό τρίποντο «υπέγραψε» για τους γηπεδούχους με 84-81!

Ύστερα από 27 μέρες αγωνιστικής απραξίας λόγω κορονοϊού, κυπέλλου και γιορτών, η Λάρισα υποδέχτηκε τον Άρη για την 12η αγωνιστική της Basket League το απόγευμα του Σαββάτου, όπου μαζί με τον αγώνα ΠΑΟΚ-Κολοσσός άνοιξαν την αυλαία!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση, διατρέχοντας ένα σερί 10-2, στοχεύοντας την καρδιά της ρακέτας των Θεσσαλονικών, ενώ ο Άρης επιχείρησε μακρινά σουτ και ήταν πολύ άστοχοι! Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποια σουτ τριών πόντων και πλησίασαν στο σκορ, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 22-19, με τον Ολιβιέρ Χάνλαν να μετράει 12 πόντους!

Η Λάρισα πιστή στις οδηγίες του Φώτη Τακιανού, εστίασε στις κοντινές εκτελέσεις διατηρώντας το πάνω χέρι στην αναμέτρησης και τη μικρή διαφορά στο σκορ! Ο Άρης άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης των επιθετικών του επιλογών και σκόραρε αρκετά από κοντά, παραμένοντας στο κυνήγι του σκορ. Το κάρφωμα του Μούντι ξεχώρισε, καθώς ήταν πολύ εντυπωσιακό. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Τσαϊρέλη (12 πόντοι) και Κρουμπάλι (11 πόντοι) να είναι οι κορυφαίοι των γηπεδούχων ενώ ο Κόουαν σκόραρε 15 πόντους για τον Άρη!

Η Λάρισα μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μισό, με τη διάθεση να διευρύνει τη διαφορά του σκορ κάνοντας ένα σερί 9-2. Οι Λάρισα στην τρίτη περίοδο, επιχείρησε και κάποια μακρινά σουτ, αλλά αυτό δεν λοξοδρόμησε από τον στόχο της και η κύριες επιθετικές επιλογές της ήταν κοντινά σουτ. Οι έξι πόντοι διαφοράς υπέρ των γηπεδούχων για το τρίτο δεκάλεπτο έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους (66-56).

Στην τελευταία περίοδο, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε τη δική της αντεπίθεση με μακρινά σουτ και μέσης απόστασης και κατάφεραν να κλείσουν τη διαφορά του σκορ, καθώς η Λάρισα θόλωσε επιθετικά. Μάλιστα, ο Άρης στα μισά του δεκαλέπτου έφτασε… στον πόντο (73-72) με ένα επί μέρους 16-9. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… σε ροντέο, με τον Κάουαν να κάνει «παπάδες», αλλά ο Νώντας Παπαντωνίου ευστόχησε σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο 37,8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη (82-79)! Η Λάρισα στάθηκε στα πόδια της και κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην πίεση που του άσκησε ο Άρης με 84-81.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 45-41, 66-56, 84-81.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0