Basket Talk

Τα νέα πρόσωπα στα ρόστερ των ομάδων της Basket League μετά από ένα μήνα… αδράνειας! (video)

Τα νέα πρόσωπα στα ρόστερ των ομάδων της Basket League μετά από ένα μήνα… αδράνειας! (video)

Μετά από σχεδόν ένα μήνα «αποχής» από τη δράση λόγω γιορτών, Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και... κορονοϊού η Basket League επιστρέφει στη δράση και το BN Sports αναλύει τους νέους παίκτες στις ομάδες της λίγκας.

Παλιοί γνώριμοι αλλά και νέα πρόσωπα θα… παρελάσουν τη 12η αγωνιστική της Α1 από τα ρόστερ των ομάδων. Πάνω από τις μισές προχώρησαν σε αλλαγή ή προσθήκη ξένου, ενώ η ΑΕΚ έβαλε στο ρόστερ της δύο Έλληνες και ενένταξε στο δυναμικό της τον Άντι Ράουτινς... από το παράθυρο

Ο Προμηθέας Πάτρας πρόσθεσε στο δυναμικό του τον Αμερικανό γκαρντ, Τρέβις Σίμπσον. Ο 30χρονος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν για να βοηθήσει την ομάδα του Ηλία Ζούρου! Ο Σίμπσον την φετινή σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα της Μπάμπεργκ στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ είναι γνώριμος στα ελληνικά παρκέ από τη θητεία του σε Κολοσσό Ρόδου (2013/14) και Ρέθυμνο (2014/15).

Οι Πατρινοί ενισχύθηκαν επίσης στην περιφέρεια με τον Μιχάιλο Άντριτς. Ο Σέρβος, γκαρντ έχει εμπειρία από τα ελληνικά παρκέ, καθώς την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε για λογαριασμό του Κολοσσού Ρόδου. Πλέον θα πρέπει να θεωρείται κάτοικος Πάτρας και είναι έτοιμος να ακολουθήσει τις οδηγίες του Ηλία Ζούρου.

Το κενό στη δημιουργία του Παναθηναϊκού θα προσπαθήσει να καλύψει το Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος βρίσκεται εκτός δράσης, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος νιώθει έτοιμος να ενταχθεί στο σύνολο του εξάστερου. Ο Δημήτρης Πρίφτης με τη σειρά του είπε πως θα χρειαστεί προοδευτική επανένταξη λόγω της αγωνιστικής απραξίας του. Δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα ενταχθεί στην καθημερινότητα των «πράσινων», καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και θα καθυστερήσει την άφιξη του. Για το πότε θα είναι έτοιμος να μπει στο ρόστερ του «τριφυλλιού» στην Basket League μπορεί να απαντήσει μόνο η πρόοδος που θα έχεις ο Σέρβος γκαρντ. O Γιόβιτς είναι ένας παίκτης με ευρωπαϊκή εμπειρία ενώ έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με τον Ερυθρό Αστέρα (2014-2016), την Μπάγερν (2018/19) και τη Χίμκι (2019-2020).

Ο Αντώνης Κόνιαρης ήταν η πρώτη προσθήκη για την ΑΕΚ και ο Γιάννης Κουζέλογλου ακολούθησε στις ενισχυτικές μεταγραφές της χειμερινής περιόδου. Ο Κόνιαρης προήλθε από τον Ιωνικό που αγωνιζόταν δανεικός από τον Ολυμπιακό. Εκεί στάθηκε άτυχος γιατί υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και υποβλήθηκε σε χειρουργήθηκε. Η περίπτωση του Κουζέλογλου προέκυψε μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Ηρακλή και θα συμβάλει με τη σειρά του στο σύνολο του Στέφανου Δέδα.

Ακόμη μια προσθήκη στην περιφέρεια είναι ο Άντι Ράουτινς, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Νιου Γιορκ Νικς, ενώ έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία. Το 2011 αγωνίστηκε στην Ισπανική ACB, αλλά έχει κάνει το πέρασμα του και από τον Παναθηναϊκό το 2020. Εκεί δεν κατάφερε να προσφέρει τα επιθυμητά και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί σε κάποια ομάδα! Πλέον ο Καναδός είναι έτοιμος να αγωνιστεί για την «ένωση» και να… ξεμουδιάσει.

Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε τόσο στην περιφέρεια του με τον Ντεμέτρι Ρίβερς, όσο και στη θέση πέντε με την προσθήκη του Άντονι Λι.

Με τον πρώτο, ο ΠΑΟΚ είχε συναντηθεί στα δύο παιχνίδια τα οποία ο «Δικέφαλος» αντιμετώπισε την Τσέχικη, Νίμπουργκ, για τις υποχρεώσεις του BCL. Στον εκτός έδρας αγώνα μάλιστα, ο Αμερικανός σκόραρε 16 πόντους! Τη σεζόν 2019-20 αποτέλεσε… εργαλείο στα χέρια του Κώστα Φλεβαράκη στην Σόπρον, ενώ στον ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Άντονι Λι από την άλλη, θα ενισχύσει τη ρακέτα του Άρη Λυκογιάννη, ωστόσο ο Αμερικανός έχει ξανά αγωνιστεί στη Basket League για λογαριασμό του Ρεθύμνου (2017/18) και για τον Πανιώνιο (2019/20).

Ο Χρήστος Σερέλης και το Λαύριο λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Τάισον Κάρτερ, προσέθεσε στο ρόστερ του τον 24χρονο πόιντ γκαρντ Κόρι Σάντερς. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Τεργέστης. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην G-League ενώ έχει αγωνιστεί στο πορτογαλικό και πολωνικό πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί πως η ομάδα της Λαυρεωτικής, όπως είχε αποκαλύψει το BN Sports, απέκτησε επίσης τον ΝΒΑer, Ράσαντ Βον, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει στον δεύτερο γύρο της Basket League καθώς η ομάδα του Σερέλη έχει εξαντλήσει τις αλλαγές για τον πρώτο γύρο. Ο Βον αγωνιζόταν στη Ντνίπρο, αλλά έχει κάνει το πέρασμα του από το ΝΒΑ με την μεγαλύτερη θητεία του να την κάνει στο Μιλγουόκι και το πλάι του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Παίκτης του Απόλλωνα Πάτρας έγινε και επίσημα τις πρώτες μέρες του 2022 ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Ο 25χρονος Καναδός θα ενσωματωθεί άμεσα στο σύνολο του Νίκου Βετούλα. Ο νεαρός γκαρντ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς μια ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο στάθηκε αρκετό για να τον αναγκάσει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου (Φεβρουάριος 2021). Έτσι ο Μήτρου-Λόνγκ έχασε το υπόλοιπο της σεζόν, μένοντας εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο πρώην του Περιστερίου, Τρε Μακλίν, συμφώνησε σε όλα με τους Πατρινούς και θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν για τον Απόλλωνα! Ο 28χρονος γκαρντ ξεκίνησε τη σεζόν στην Σπλιτ, στην Κροατία, αλλά ο Αμερικανός αποφάσισε να γυρίσει πίσω στη Basket League!

Στην Νίκαια θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν ο… πλέον γνώριμος Κέβιν Λάνγκφορντ. Ο 36χρονος γκαρντ έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ο Ιωνικός θα αποτελέσει την έκτη ομάδα που θα αγωνιστεί. Πιο συγκεκριμένα έχει φορέσει την φανέλα του Κολοσσού (2012-2013), του Πανιώνιου (2013-2014), του ΠΑΟΚ (2014-2015), του Κόροιβου (2018), αλλά και του Χαρίλαου Τρικούπη (2020-2021).

Επίσης οι Νικαιώτες ανακοίνωσαν την προσθήκη του 32χρονου Τζος Πάρκερ. Ο Αμερικανός γκαρντ θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Κούρο Σεγκούρα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες σε Γερμανία, Τουρκία και Λιθουανία. Στον Ιωνικό έρχεται ως ελεύθερος, καθώς πριν περίπου ένα μήνα έμεινε ελεύθερος από τη Σπάρτανς, ομάδα στη Βενεζουέλα!

Ο διεθνής γκαρντ της εθνικής Πολωνίας, Τόμας Γκιέλο, θα αγωνιστεί για λογαριασμό του Περιστερίου. Είναι έτοιμος να αγωνιστεί και μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, θα αγωνιστεί στην Κυριακάτικη αναμέτρηση στο Ανδρέας Παπανδρέου. Τη σεζόν ξεκίνησε στη γερμανική, Βούτσμπουργκ!

Ο Ηρακλής έκανε το αναμενόμενο και ενισχύθηκε στην φροντ λάιν, μετά το κενό που δημιουργήθηκε ύστερα από τη φυγή του Γιάννη Κουζέλογλου και απέκτησε τον Μάρεκ Ντολεζάι για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Σλοβάκος σέντερ, ξεκίνησε τη σεζόν στην Ουκρανική Τέρνπολιν.

Τέλος, η Λάρισα ενένταξε στο δυναμικό της τον Γιάνις Μπέζινς, τον Λετονό φόργουορντ που αποχώρησε από την Μανρέσα, καθώς δεν είχε τον ρόλο τον οποίο αναζητούσε. Στους Θεσσαλούς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής έως και το τέλος του πρώτου γύρου και θα αγωνιστεί με την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0