Basket Talk

ΠΑΟΚ: Πώς να χάσετε έναν αγώνα με... 5 διαφορετικούς τρόπους! (video)

ΠΑΟΚ: Πώς να χάσετε έναν αγώνα με... 5 διαφορετικούς τρόπους! (video)
Η γραμμή των βολών, μόνο... φιλάνθρωπος δεν αποδείχθηκε για τον ΠΑΟΚ, που απώλεσε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο Στρασβούργο, δείχνοντας για 5η φορά φέτος, πως όταν τα πράγματα κρίνονται στην «κόψη του ξυραφιού», αυτός συνεχίζει να ματώνει...

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν τα κατάφερε απέναντι στο Στρασβούργο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Basketball Champions League, συνεχίζοντας να... εφευρίσκει τρόπους για να χάνει τα παιχνίδια στο τέλος.

Αυτή τη φορά ήταν οι βολές του Ντέιβιντ ΝτιΛέο, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, που έδωσαν συνέχεια στην κακιά συνήθεια που... μόνο λατρεία δεν έγινε. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Αμερικανός που χρειαζόταν 2 εύστοχες βολές για να στείλει το ματς στην παράταση και 3 για να φέρει τη νίκη, έχει στην καριέρα του πάνω από 90% και φέτος το απίστευτο 94,4% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας!

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άρης Λυκογιάννης, ουσιαστικά παραδέχτηκε το πρόβλημα, μετά και τη χθεσινή ήττα, η οποία ήρθε να προστεθεί σε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων όταν τα παιχνίδια κρίνονται στο τέλος: «Ρεαλιστικά, πρέπει να κοιτάς τις καταστάσεις και να αντιδράς. Έχει επηρεάσει την αυτοπεποίθησή μας και την ψυχολογία μας. Μπορεί να πεις ότι η τύχη "μας γυρνάει την πλάτη", αλλά υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που δεν τις δουλεύουμε καλά, ίσως και στο τέλος. Είναι διαφορετικές καταστάσεις σε κάθε ματς».
3285413_150138_143328.jpg

Το «χαμηλό βαρομετρικό» των τελευταίων λεπτών για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε στις 5 του περασμένου Οκτώβρη και το εκτός έδρας ματς απέναντι στην Ιγκοκέα για την πρεμιέρα του BCL, όπου ηττήθηκε με 68-64. Ο Δικέφαλος, αν και είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμφάνιση, έπαθε ολικό «μπλακ άουτ» στα τελευταία 2’38’’ πριν τη λήξη, δεχόμενος σερί 10-0 που μοιραία τον άφησε με... τραύματα.

Η συνέχεια δόθηκε λίγες μέρες αργότερα, στην αναμέτρηση με την Νίμπουρκ για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, στην Πυλαία. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει από το -14 και να αγγίξει μια μεγάλη ανατροπή, καθώς προηγήθηκε με 83-82 λίγο πριν την κόρνα της λήξης. Εκεί εμφανίστηκε όμως σαν άλλος «δήμιος», ο Τζέρικ Χάρντινγκ, να μαζέψει τη μπάλα μετά από... καραμπόλες και να τη στείλει στο πλεχτό «at the buzzer», βυθίζοντας τους ασπρόμαυρους κι άλλο στο βούρκο της εσωστρέφειας.

Ο επόμενος φετινός «τιμωρός» του ΠΑΟΚ ακούει στο όνομα Έρικ ΜακΚρί και εμφανίστηκε για να «σκοτώσει» τους Θεσσαλονικείς με τρίποντο από τη γωνία ακριβώς στη λήξη του αγώνα. Σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί και με 14 πόντους διαφορά, δέχθηκε 0-15 σερί από το Περιστέρι, το οποίο μπήκε προηγούμενο στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Εκεί η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη επέστρεψε και προηγήθηκε με 2/2 εύστοχες βολές του ΝτιΛέο, δείχνοντας να αγκαλιάζει τη νίκη, όμως υπολόγισε χωρίς τον... ξενοδόχο ΜακΚρί!

Η τελευταία «πράξη» του έργου, μέχρι τη χθεσινή, δόθηκε στην Πάτρα, με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να κυνηγάνε διαφορά 21 πόντων στην 3η περίοδο, όμως με τον ΝτιΛέο να κάνει «όργια» πέτυχαν τεράστια ανατροπή και μπήκαν στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα με το σκορ ισόπαλο 91-91. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Νίκου Δίπλαρου να φορέσει την «μπέρτα» του ήρωα απέναντι στον Δικέφαλο. Ο Έλληνας γκαρντ κέρδισε φάουλ πετυχαίνοντας 2/2 βολές, στη συνέχεια έκλεψε τη μπάλα, ξανακέρδισε φάουλ και ξανά 2/2 βολές, κρίνοντας ουσιαστικά το νικητή του αγώνα.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά των αγώνων του, τείνει να εξελιχθεί σε αρνητική παράδοση και μένει να φανεί αν ο Άρης Λυκογιάννης και οι παίκτες του θα βρούνε τα ψυχικά αποθέματα και τους τρόπους να αλλάξουν αυτή την κατάσταση, ή αν το σερί θα συνεχιστεί, πετώντας και τους υπόλοιπους φετινούς στόχους της ομάδας, στον κάλαθο των αχρήστων...
paokbv.png
Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0