Basket Talk

Ιτούδης: «Ίσως να πρέπει να αλλάξει το φορμάτ της Euroleague»

Ιτούδης: «Ίσως να πρέπει να αλλάξει το φορμάτ της Euroleague»
Ο Δημήτρης Ιτούδης πιστεύει ότι χρειάζεται αναθεώτηση του φορμάτ της Euroleague!
Μετά τη θριαμβευτική νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της NOVA, αναφερόμενος στην πορεία της ομάδας του, στο φορμάτ της Euroleague, αλλά και στο θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ομάδας

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός της ρωσικής «αρκούδας» ανέφερε: «Καταρχάς καλή χρονιά και ο covid να πάει από εκεί που ήρθε. 

Ήμασταν καλύτερη ομάδα, κόστισε στον Παναθηναϊκό ότι δεν είχε ρυθμό. Είχαμε αργό ξεκίνημα, αλλά μετά τα πέντε - έξι λεπτά, δώσαμε τον ρυθμό στην άμυνα, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και βρήκαμε ελεύθερα σουτ. Είναι σημαντικό που τονίζουν οι παίκτες μας ότι το τελευταίο διάστημα, με τις αναβολές κάναμε πολύ καλές προπονήσεις. Ήταν πολύ ανταγωνιστικές, υψηλού επιπέδου. Είναι επιβράβευση που το λένε οι παίκτες μου. 

Θεωρώ ότι όλες οι ομάδε πληρώνουν κάποιο τίμημα. Είτε είναι ο covid-19, είτε ένα δύσκολο εγχώριο πρωτάθλημα με πολλά ταξίδια, είτε οι τραυματισμοί. Είμαστε σε μία κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε. Πρέπει να βρούμε χημεία και να γίνουμε ομάδα. Ακόμα και οι ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία έχουν πάρει ματς στις λεπτομέρειες. Ίσως να πρέπει να αλλάξει το φορμάτ της Euroleague. Έχουμε φτάσει τις 18 ομάδες και εξακολουθούν να προκρίνονται οι 8. Πέσαμε κάτω από το 50% που υπήρχε όταν ήμασταν 16 ομάδες. Κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός». 

Για το χτίσιμο της ΤΣΣΚΑ: «Είναι διαφορετικό να χτίζεται μία ομάδα το καλοκαίρι. Να δεις πως παίζει η ομάδα, να φάει τις "σφαλιάρες" της και να δεις αν αντέχει. Αυτό δεν το βλέπεις αν υπάρχει πίεση να κερδίσεις. Πλέον οι παίκτες καλούνται να δώσουν προσοχή στα πάντα. Στη διατροφή, στην καθημερινότητα. Εμείς για παράδειγμα επιλέξαμε να μείνουμε στην Αθήνα απόψε για να έχουν οι παίκτες 6-7 επιπλέον ώρες ξεκούρασης». 


Αναφορικά με την Εθνική Ομάδα: «Ο κ. Λιόλιος και ο κ. Βατούτιν έχουν βρεθεί και έχουν συζητήσει. Θεωρώ ότι θα ξαναβρεθούν και εφόσον αυτοί οι δύο ισχυροί άνδες βρίσκονται σε συζητήσεις, σύντομα θα βγει κάτι. Δεν ξέρω τι, πραγματικά δεν ξέρω. Η πρόθεσή μου να αναλάβω την Εθνική παραμένει, αλλά είμαι επαγγελματίας και εργάζομαι σε μία ομάδα με πολλές απαιτήσεις και υποχρεώσεις. Είναι σημαντικό που έχουν βρεθεί αυτοί οι δύο θεσμικοί παράγοντες». 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0